030-2299800
Werken met autisme

Weten waar je kracht ligt

"Mijn kracht is dat ik mijn eigen gedachten vorm, in plaats van de geijkte weg te volgen. Dat leidt tot nieuwe oplossingen"

Er is niet een bepaald soort werk dat per definitie bij je past omdat je autisme hebt. Want ieder mens is anders - en autisme uit zich ook bij iedereen weer anders. Daarom is het belangrijk dat je ontdekt wat bij jou past. Autisme hoeft geen belemmering te zijn: verschillende soorten werk zijn mogelijk, afhankelijk van je talent. Laat je inspireren door deze ervaringen met autisme en werk en onderzoek naar autisme en werk.

Vaak hebben mensen met autisme specifieke talenten die voor bedrijven waardevol kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: technisch inzicht, het vermogen om lange tijd geconcentreerd met één onderwerp bezig te zijn, oog voor detail en een sterk analytisch denkvermogen. Lees meer informatie en tips voor werkgevers.

Succesverhalen uit de ict-wereld zijn er legio, maar er is veel meer mogelijk. Vraag je je af welke baan bij jou past, kijk dan eens goed naar je individuele talenten en interesses. Werk dat in het verlengde hiervan ligt, biedt meestal de meeste kans op succes. 

Weet waar je kracht ligt, en draag dat uit. Maar weet ook waar je minder sterke kanten liggen en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Gelukkig hoef je dit niet allemaal in je eentje uit te zoeken. Mensen in je omgeving - zoals familie, vrienden, kennissen, begeleiders, jobcoaches en hulpverleners - kunnen je hierbij vaak goed helpen. Lees meer over relevante wet- en regelgeving.

Ieder mens met autisme is anders. Daarom is het ook zo belangrijk om te weten hoe jij in elkaar steekt. 
Meer weten over jouw mogelijkheden? Kijk dan eens bij  Op zoek naar werkWerk behouden en Alternatieven voor Werk.

 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.