Home Oproepen Zoektocht dagbestedingsplek voor dochter (13)
12 juni 2020

Zoektocht dagbestedingsplek voor dochter (13)

Voor onze dochter Bente van 13 jaar met autisme, een verstandelijke beperking en daarbij forse prikkelverwerkingsproblemen, zoeken wij al heel lang naar een passende dagbestedingsplek. Sinds januari zit ze volledig thuis, school kan niet meer vanwege de te intensieve begeleiding die ze daar nodig heeft.

Ze heeft een omgeving nodig met weinig prikkels, duidelijke structuur en vaste begeleiding. Muziek is een goede ingang, ze geniet daar enorm van. Ze kan praten, lijkt een “gewoon” meisje, maar wordt hierin helaas vaak overschat. Haar ontwikkelingsleeftijd is ongeveer 3 jaar, emotioneel lager. Bente is van nature een hele lieve, vrolijke meid.
Bij overprikkeling kan dit helaas overgaan in fysiek agressief gedrag, puur uit onmacht. Dit maakt helaas wel dat een goede plek vinden bijna niet te doen is. Ze valt overal “tussen”: plekken op basis van haar lage IQ (33) daar zijn vaak cliënten die juist prikkelzoekers zijn, en daarmee haar weer overprikkelen. Andere groepen zijn vaak weer te hoog gegrepen.
Wellicht zijn er mensen met tips voor ons? Of ouders die een vergelijkbare zoektocht hebben doorlopen? Reacties kun je mailen naar els@fysiostart.nl

Sluiten
Word nu lid!