Home Oproepen Scriptie onderzoek over rustruimte – Leden voor focusgroep
24 maart 2023

Scriptie onderzoek over rustruimte – Leden voor focusgroep

Voor mijn scriptie doe ik onderzoek naar op welke manier organisatoren van muziekfestivals in Nederland, op het terrein van het festival, een rustruimte zouden kunnen creëren voor mensen met ASS. En dan vooral aan welke wensen en behoeften een rustruimte op zo’n moment aan moet voldoen om een goede functionaliteit te waarborgen.

Eenzaamheid is een groot probleem onder mensen met ASS. Thuis blijven uit angst voor overprikkeling en hierdoor niet meegaan met sociale activiteiten komt veel voor en zal herkenbaar zijn. Een tekort aan faciliteiten om te kunnen ontprikkelen (en eventueel stimmen) draagt hier ook niet aan bij. Dit is zonde want er is zeker behoefte aan sociale contacten en meedoen met familie en vrienden tijdens de activiteiten.

Ikzelf kwam 4 jaar geleden voor het eerst in aanraking met ASS.Ik zie dagelijks hoe hij zijn leven aan moet passen vanwege ASS maar zie ook hoe hij het met kleine of grotere aanpassingen wel alles doet/kan doen wat hij leuk vind en dat gun ik iedereen. Hierbij ben ik mij er ook zeker van bewust dat het helaas heel persoonlijk is of het mogelijk is een muziekfestival of een park zoals de Efteling te bezoeken, ook met faciliteiten zoals een rustruimte.

Mijn vraag is als volgt:
Voor mijn scriptie ben ik op zoek naar een aantal mensen met ASS die het leuk zouden vinden om mee te doen met een interview in een focusgroep setting. Dit zullen kleine groepjes zijn van maximaal 4 mensen waarin ik met jullie en met elkaar in gesprek gaan. Ik ga in de groepjes vragen stellen over hoe een rustruimte op een muziekfestival eruit zou moeten zien. Dit zal maximaal een uur duren. De gesprekken kunnen zowel fysiek als online. Dat hangt ook een beetje af van de wens van degenen in de focusgroepen maar de afstand. Ik zoek in totaal minimaal 10 mensen. Van tevoren zal ik aan iedereen die meedoet ook de nodige informatie geven zodat alles duidelijk is en iedereen weet waar hij/zij/hen aan toe is. Geef hierbij ook vooral aan wat jij nodig hebt aan informatie. Wil je eerst kennismaken? Dat kan, dan plannen we een video-bel afspraak in, geen enkel probleem.

Wil je meedoen? Dan kun je een mailtje sturen naar afstudeerscriptie@hotmail.com

Ik zal natuurlijk respectvol, zorgvuldig en aandachtig hiermee omgaan.

Groetjes,
Bente

Sluiten
Word nu lid!