Home Oproepen Samen een kleinschalig beschermd wonen project opzetten in Zeist?
6 mei 2019

Samen een kleinschalig beschermd wonen project opzetten in Zeist?

Ik ben een ouder van een 19-jarige zoon met autisme en ben op zoek andere ouders of vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

Het betreft een op te zetten ouderinitiatief voor jongeren/jongvolwassenen met autisme die een normale tot hogere intelligentie hebben. De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat, een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak binnen de op te zetten woonvoorziening.

Voor het opzetten van een dergelijk initiatief wordt van de ouders / vertegenwoordigers gevraagd, bereid te zijn een actieve rol te nemen binnen het op te zetten project.

Wonen:
De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. Naar een geschikte locatie moet nog actief gezocht worden.

Zorg:
In onze visie willen wij de zorg zelf inkopen; een deel van het PGB van alle deelnemers zal worden besteed aan basiszorg, zoals:
– Bevorderen zelfredzaamheid
– Huishoudelijke zaken zoals: koken, boodschappen, schoonmaak etc.
– Bieden van structuur
– Eventueel hulp bij financiële diensten.

Spreekt bovenstaande informatie u, voor uw kind, aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

Simone Engelmann
s.engelmann@ziggo.nl
06-44231713

Sluiten
Word nu lid!