Home Oproepen roman over een ongelukkig huwelijk in de jaren zestig, door een vorm van autisme/asperger.
11 oktober 2022

roman over een ongelukkig huwelijk in de jaren zestig, door een vorm van autisme/asperger.

Geachte lezer,
Mijn naam is Ans van der Hall, leeftijd 81 jaar en woonachtig in Amstelveen. Ik benader u omdat het volgens mij nuttig en nodig is om aandacht voor deze roman te krijgen, omdat verborgen autisme vaak nog steeds verborgen is.
Ik heb een debuutroman geschreven over een ongelukkig huwelijk met als titel: ‘Gelukkig Gescheiden’.
Mijn boekpresentatie d.d. 26 juni jl. was een succes.
Het verhaal gaat over een vorm van verborgen autisme/asperger in de jaren zestig. Waar tegenwoordig het woord autisme bijna niet meer uit onze taal is weg te denken, was het in die tijd een onbekend begrip.
Ik hoop dat dit boek veel mensen tot steun zal zijn. Vooral herkenning kan zeer helpend zijn omdat de omgeving er vaak niets van merkt.
Op een simpele begrijpelijke manier, met humor en vlotte leesbaarheid zonder therapeutische uitleg of moeilijke woorden, heb ik geprobeerd te beschrijven en inzichtelijk te maken, waarom dit huwelijk door onvermogen van beide partners, eindigt in een scheiding.
Waarom deze tegenstrijdige titel? Wanneer een huwelijk door omstandigheden strandt, is er verdriet. Maar de partners in deze roman, krijgen na de verwerking, én door de scheiding, een hechtere band.
Kortom, geen negativiteit of ergernis meer, maar gelukkig gescheiden.
Als auteur heb ik vermeden, het woord autisme of asperger, te gebruiken. Ik ben daartoe niet bevoegd. Een psycholoog of psychiater mag en kan een diagnose stellen en een oordeel vellen.
De bedoeling en het interessante van dit boek is, dat elke lezer aan de hand van de beschreven omstandigheden, gedragingen en duidelijke voorbeelden, een conclusie kan trekken en een eigen visie en/of mening kan vormen.

Bedankt voor het lezen en hopend op een positieve reactie van uw kant.

Met vriendelijke groet,

Ans van der Hall
Kringloop 224
1186 HL Amstelveen

Sluiten
Word nu lid!