Home Oproepen Petitie Staatsexamen
10 februari 2023

Petitie Staatsexamen

Hier een bericht van Henk Vegter, een wiskundedocent bij het Aurum College van Eduvier, hij heeft het over de staatsexamens van Nederland:

Zoals jullie weten doen de leerlingen in het VSO die opgaan voor een vmbo, havo of vwo diploma hun examen via het staatsexamen. Allereerst doen ze in mei een schriftelijk examen en aan het einde van het schooljaar een mondeling examen. Uiteraard heb ik een filmpje gemaakt, van twee minuten, waarin de verschillen tussen regulier en staatsexamens wordt uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=DZuOayNlYdo&t=10s

Al jaren voeren wij discussie over het feit dat staatsexamenkandidaten het resultaat van hun schriftelijke examens pas horen na hun laatste mondeling. Het eerder weten van dit cijfer zou enorm helpend zijn bij het voorbereiden van de mondelinge examens.

In november mochten wij een wandeling maken met onze minister, Dennis Wiersma. Uiteraard kwam dit punt aan de orde en de minister was ervan overtuigd dat het geregeld was dat dit schooljaar de resultaten bekend gemaakt worden gezamenlijk met de reguliere bekendmaking. Dat is op 14 juni 2023. Na veel mails heen en weer blijkt dat het niet geregeld is. Sterker nog, medewerkers van OCW geven aan dat het nog jaren gaat duren.

Teken de petitie

Daarom ben ik een petitie gestart. Een petitie waarin we aangeven bij de minister dat staatsexamenkandidaten op 14 juni 2023 het resultaat van hun schriftelijke examens toch echt moeten krijgen. Natuurlijk heeft een petitie pas zin als er tienduizenden handtekeningen onder staan. Dus mijn vraag aan jullie allemaal is: “Teken deze petitie en deel hem waar je maar kan.” Ook leerlingen mogen tekenen, dit is niet afhankelijk van leeftijd. Vraag naast de eigen handtekening ook aan familie, buren en vrienden om hun handtekening te zetten, zodat we een duidelijk statement kunnen maken. Namens alle staatsexamenkandidaten veel dank voor jullie inzet.

De petitie staat op www.staatsexamenresultaat.petities.nl

P.S.: Vergeet niet de handtekening te bevestigen in de bevestigingsmail.

Met hoopvolle groet,

Henk Vegter

Sluiten
Word nu lid!