Home Oproepen Ouderinitiatief begeleid wonen Ridderkerk
27 november 2023

Ouderinitiatief begeleid wonen Ridderkerk

Stichting (in oprichting) ASS-wonen Ridderkerk

Voor ons wooninitiatief zijn wij op zoek naar (jong)volwassenen met ASS, met een gemiddeld tot hoog intelligentieniveau zonder agressie, en hun ouder(s), uit de buurt van Ridderkerk.

In Ridderkerk wordt een kleinschalige woonvorm in een appartementencomplex gerealiseerd met 7 levensloopbestendige zelfstandige zorgwoningen en 1 begeleiderswoning. De bouw moet nog beginnen en nog niet alles is helemaal rond maar wij willen graag in contact komen met mensen die hier zouden willen komen wonen. De begeleiding zal deels aanwezig zijn in de begeleiderswoning en deels individueel inzetbaar (naar behoefte), buiten deze tijden is er een achterwacht die gebeld kan worden. De begeleiderswoning zal ook gebruikt worden voor gezamenlijke activiteiten (niet verplicht).

De bewoners kunnen een verantwoord voordeurbeleid voeren, zijn goed begeleidbaar en hebben werk/dagbesteding en geen verslavingen. Dit zal tijdens een “ballotage” gesprek besproken worden.

De bewoners hebben een eigen inkomen (werk of Wajong), werk/dagbesteding en zijn financieel gezond (geen schulden). Beschikken over een WLZ-indicatie GGZ-wonen vanaf indicatie 1.
De huur blijft onder de huurgrens van € 808 (2023) zodat huurtoeslag aangevraagd kan worden.

Het is een ouderinitiatief. Dus van ouders wordt verwacht dat ze bereid zijn mee te denken en mee te helpen om van deze prachtige onderneming een succes te maken. Wil je meer weten over dit initiatief? Stuur dan een mailtje naar stassridderkerk@gmail.com en we nemen contact met je op.

Sluiten
Word nu lid!