Home Oproepen Open Universiteit: wetenschappelijk onderzoek naar neurodiversiteit in teams
16 maart 2023

Open Universiteit: wetenschappelijk onderzoek naar neurodiversiteit in teams

Wie helpt ons bij het wetenschappelijke onderzoek naar neurodiversiteit?

Beste lezer,

Als buitenpromovendus aan de Open Universiteit verricht ik (samen met 2 andere wetenschappers) onderzoek naar neurodiversiteit in teams in organisaties. Vanuit de wetenschappelijke literatuur is bekend dat neurodiversiteit vaak positief gerelateerd is aan o.a. creativiteit, innovatie en oplossingen voor problemen. Met ons onderzoek willen we achterhalen welke factoren bepalend zijn voor de mate waarin teamleden met verschillende denkpatronen effectief kunnen samenwerken. Neurodiversiteit omvat hierbij o.a. mensen met (een vermoeden van) Autisme, AD(H)D, Dyslexie en/of Dyscalculie.

Voor dit onderzoek is het van belang dat we voldoende data verzamelen. Daarom zoeken we teams/organisaties die ons daarbij willen helpen. We zijn op zoek naar teams waarvan de meeste medewerkers en hun leidinggevende een korte online enquête willen invullen. Het invullen van deze enquête kost meestal 20 (maximaal 30) minuten per persoon en is volledig anoniem. De enquête is zowel beschikbaar in het Nederlands als het Engels. We verwachten dat we op basis van deze resultaten de komende jaren een aantal wetenschappelijke artikelen kunnen publiceren, om zo de internationale kennis op dit vlak te verrijken.

Om ons wetenschappelijke onderzoek uit te kunnen voeren, is het voor ons van belang dat we in contact komen met teams/organisaties die bereid zijn om de enquête in te vullen. Kunt/wilt u ons helpen bij ons onderzoek? We horen graag van u via jan.vanrijswijk@ou.nl Ook voor vragen kunt u ons uiteraard mailen.

Met uw hulp kunnen we de wetenschappelijke kennis vergroten.

Met vriendelijke groet,

Jan van Rijswijk

Ps. deelname is niet locatiegebonden, dus teams vanuit heel Nederland en daarbuiten zijn welkom.

Sluiten
Word nu lid!