Home Oproepen Onderzoek naar hersenontwikkeling en gedrag bij jonge kinderen met ASS, ADHD of een ontwikkelingsachterstand
11 juni 2021

Onderzoek naar hersenontwikkeling en gedrag bij jonge kinderen met ASS, ADHD of een ontwikkelingsachterstand

Het Preschool Brain Imaging and Behaviour Project (PIP-onderzoek) brengt de verschillen in hersenontwikkeling en gedrag bij een grote groep van jonge kinderen in kaart. Om vervolgens beter te begrijpen wat de impact van deze verschillen is op het ontstaan van ontwikkelingsstoornissen, zoals een autismespectrumstoornis (ASS) en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Met de resultaten hopen we in de toekomst te kunnen helpen bij een vroegere diagnose en betere ondersteuning voor kinderen met ontwikkelingsproblemen.

Wij zijn opzoek naar kinderen:
– tussen 3 en 4,5 jaar met ASS of een vastgestelde ontwikkelingsachterstand
– tussen 4 en 5,5 jaar met ADHD

Deelname bestaat uit het invullen van vragenlijsten en 2 tot 3 bezoeken aan het Radboud onderzoekscentrum in Nijmegen, waarbij we ontwikkelingstesten afnemen, tablet spelletjes spelen, oogbewegingen volgen (eye-tracking), speeksel afnemen, de hersenactiviteit meten (EEG) en een hersenscan (MRI) tijdens natuurlijke slaap maken.

Voor deelname krijgt u een vergoeding en een rapportage van de ontwikkelingstesten. Ook worden de reis- en parkeerkosten vergoed en mag uw kind een cadeautje uitzoeken.

Geïnteresseerd? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie: pip@donders.ru.nl

Sluiten
Word nu lid!