Home Oproepen Moeder zoekt contact met andere ouders over bemoeienis jeugdzorg
2 september 2019

Moeder zoekt contact met andere ouders over bemoeienis jeugdzorg

Hallo, ik ben de (nu) alleenstaande moeder van Charlotte (8 jaar), diagnose midden klassiek autisme met licht zwakke mentale beperking en Adrian (6 jaar), diagnose pdd nos. Ik ben onlangs gescheiden van hun vader, bij wie ik Asperger vermoed en waarmee de samenleving onmogelijk werd vanwege andere relatieproblemen. Ik ben zo dom geweest om hulp in te roepen van het buurtteam op advies van mijn dokter.

Nu strijd ik sinds meer dan een jaar tegen Jeugdzorg die A mijn dochter wil(de) plaatsen B mijn zoon, die ik zo dom was om “vrijwillig” te laten plaatsen, constant redenen vindt om niet terug te plaatsen bij míj, maar wél bij zijn vader, die dus ook vermoedelijk Asperger hééft. Mijn oproep: ik zou heel graag in contact komen met andere ouders/vaders/moeders die ook slachtoffers zijn van de bemoeienis van Jeugdzorg met hun autistische kind(eren), en hoe zij hiervan af kwamen (juridisch). Ik strijd sinds zo veel tijd bijna alleen (ik ben Française, mijn familie helpt veel maar zij zijn in (Zuid) Frankrijjk en ik zoek steun/advies/contact met andere ouders.

Eventueel ook buitenlandse gezinnen in Nederland, waar Jeugdzorg ook het contact van de autistische kinderen met hun grootouders in het buitenland beperkte onder het mom van “buiten zijn routine “& ” onwennig terug in pleeggezin”, wat tegen alle wetten&conventies van de rechten van het kind is. Ik hoop lotgenoten te vinden omdat -hoewel ik heel veel gesteund word door vrienden- ik bang ben om mijn strijd tegen JeugdZorg te verliezen.

Reacties kun je mailen naar Helena, via elenita@planet.nl

Sluiten
Word nu lid!