Home Oproepen Korte sportieve vakantie voor jongeren met ASS
11 juli 2019

Korte sportieve vakantie voor jongeren met ASS

Na een eerdere oproep hebben al meerdere mensen gereageerd om samen met andere leeftijdsgenoten (15-25 jaar) een paar dagen vakantie te houden op onze boerderij. In de tweede helft van augustus (zondag 12 t/m donderdag 15 augustus) willen we starten met de eerste vakantiegroep. Deze vakantie is speciaal bedoeld voor mensen met ASS en een sportieve inslag.

In het oosten van het land op het Gelders Eiland bieden we de gelegenheid aan mensen met ASS om op vakantie te gaan en gelijkgezinde personen te ontmoeten in je eigen leeftijdsgroep. In onze boerderij met biologisch restaurant hebben we vijf slaapkamers, die we een aantal keren per jaar speciaal beschikbaar willen stellen voor een korte vakantie

De meeste kamers zijn geschikt voor 2 personen, maar als je wilt krijg je een eigen kamer. De eerste groep waarmee we willen starten bestaat uit 5 tot 9 personen. We hebben 2 badkamers, waarvan 1 met invaliden douche/ toilet. De 2 kamers op de begane grond zijn rolstoel toegankelijk. Tijdens deze vakantieweek is er een busje beschikbaar en een vaste activiteiten begeleider. Onze boerderij is goed te bereiken via spoor naar Zevenaar. Op zondag rijden er geen bussen naar Herwen, maar we pikken je in Zevenaar op het station op!

Programma

We beginnen met een High Tea op de zondagmiddag en mogelijkheid tot een wandeling in de schitterende omgeving. We eten bijna elke avond in ons eigen restaurant. Op de eerste avond zal jullie gastheer vertellen over de mooie natuur in de omgeving van de boerderij en de rijke geschiedenis van het eiland.
Op maandag staan meerdere activiteiten op het programma; Struinen in de Rijnstrangen (Klompenpad van 14 km) met onderweg een picknick, De middag eindigen we met een een bezoek aan de bioboer met een barbecue. Het avondprogramma is gevuld met muziek tot 22.00 uur. Er zijn ook genoeg rustige plekjes als je niet zo’n behoefte aan muziek hebt. Op dinsdag gaan we met de fiets op stap over rustige fietspaden. We gaan naar Duitsland en een oud kasteel in de omgeving bezoeken. Op woensdag staat een sportief programma gepland in en rondom het water. Er worden verschillende activiteiten aangeboden (vissen, waterfietsen, kanoën, zwemmen en beachsport. Rondom het rustige watergebied kan ook door de liefhebber gewandeld worden. We lunchen op het strand.
Op donderdagochtend pakken we onze spullen weer in voor vertrek. We hebben daarna een uitgebreide brunch en eventueel nog een laatste wandeling in de omgeving. rond 13.00 uur vertrekt iedereen weer naar huis.

Deze korte vakantie kost 350,00 euro, inclusief alle maaltijden (inclusief 1 consumptie per maaltijd), koffie en thee, overnachtingen, toeristenbelasting, het activiteitenprogramma inclusief vervoer naar de activiteiten, exclusief overige consumpties.

Voor meer informatie: Heerlijckheid Herwen: 0481-453333 of info@heerlijckheidherwen.nl

Sluiten
Word nu lid!