Home Oproepen Kandidaten gezocht voor eindscriptie HBO
5 februari 2021

Kandidaten gezocht voor eindscriptie HBO

Mijn naam is Bregtje Meijer, ik zit in het laatste jaar van de opleiding HBO SJD. Mijn afstudeeronderzoek is een project, een patiënt journey. Ik heb zelf twee kinderen met de diagnose ASS. (Helaas mag ik hen niet voor dit project inzetten).

De zoektocht naar de juiste ondersteuning heeft voor mijn dochter geleid tot een verblijf van vijf jaar bij de Zonnehuizen in Zeist. Het aanbod van zorg in Amsterdam was om verschillende reden niet toereikend. Mijn zoon is nu 22 jaar en krijgt nog niet de ondersteuning die hij nodig heeft. Het is een eenzame strijd en het heeft mij veel energie gekost. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid krijg om met behulp van patiënt journeys mijn ervaring, kennis en kunde te delen en een stem mag zijn voor velen die te maken hebben met de knelpunten in de zorg.

Mijn doel is om verheldering te krijgen in de knelpunten en te onderzoeken wat goed gaat en wat niet goed gaat binnen de geboden zorg aan kinderen met ASS en hun ouders/verzorgers. Met zorg bedoel ik de ondersteuning van de hulpvraag op het gebied van opvoeding, begeleiding op scholen, begeleiding bij het vinden en behouden van werk en bij het zelfstandig wonen.

Leeftijdsblokken

Ik heb kandidaten nodig met de diagnose ASS. Ik ga met deze individuen hun levensloop opnieuw bewandelen. Tijdens deze reis zal ik leeftijdsblokken bestuderen. Daarbij ga ik de instanties, ouders, verzorgers en andere betrokkenen interviewen. Ieder blok heeft tevens zijn eigen wet- en regelgeving die ik zal beschrijven.
In de zorgstandaard wordt de volgende indeling in levensfasen bij de beschrijving van diagnostiek, behandeling en nazorg gebruikt:
• jonge kinderen (ca 0-6 jaar);
• basisschoolleeftijd (ca 6-12 jaar;
• jongeren en jongvolwassenen (ca 12-30 jaar);
• volwassenheid (ca 30-60 jaar);
• ouderen (vanaf ca 60 jaar).

Ik zal deze leeftijdsblokken gebruiken tijdens mijn onderzoek. Bij iedere leeftijdsblok zal ik de kandidaat en ouders/verzorgers interviewen. Ik vind het moeilijk om aan te geven hoeveel tijd ik nodig heb per interview. Het kan zijn dat ik meer informatie nodig heb en tussentijds contact op wil nemen met de kandidaten of ouders/verzorgers. Ik ga alles in overleg doen.
De kandidaten worden anoniem opgenomen in het stuk. Het is wel belangrijk dat de kandidaten en ouders/verzorgers bereid zijn om privé zaken met mij te delen.

Voor het project wil ik twee kandidaten waarbij het zoeken naar de juiste begeleiding veel problemen met zich meebrengt en een kandidaat waarbij het goed is gegaan. Het is belangrijk dat de kandidaten ongeveer dezelfde leeftijd hebben. De leeftijd van de diagnose is niet van belang mits er voor de diagnosestelling wel materiaal beschikbaar is dat er instanties betrokken zijn geweest.
Ik zal eerst met eventuele kandidaten een gesprek voeren, om vervolgens samen te beslissen of wij verder gaan.

Indien u interesse heeft kunt mij op de volgende manieren bereiken.
Telefoonnummer: 0614456920
Mail: b.meijer70@gmail.com

 

Sluiten
Word nu lid!