Home Oproepen Het goede en leuke van autisme
4 mei 2021

Het goede en leuke van autisme

Ik ben een vrouw van 62 jaar met een vorm van ASS. De generatie van mijn ouders en mijn generatie wisten niet veel van autisme. Ik heb het daardoor ook niet goed kunnen uitleggen aan mijn kinderen. Nu heb ik 3 kleinkinderen, mijn doel is om op scholen te gaan vertellen wat de leuke kanten van ASS zijn, zodat hun generatie, mensen met ASS als gelijke gaan behandelen. Je hebt de technische kant, hoe de hersenen anders werken, en de werk gerelateerde kant waar je veel info over kunt vinden.

Maar mijn vraag aan u ‘gewone’ mensen die, in wat voor vorm ook, een relatie hebben met iemand met ASS om mij de GOEDE en LEUKE dingen die u meemaakt met diegene in het dagelijks leven, te mailen. Daar zou ik heel blij mee zijn, dankuwel.

Wat bedoel ik met goede of leuke voorvallen?
Bijvoorbeeld mijn ‘gewone’ vriendin Bertie:

Ze moet altijd zo lachen om mijn uitspraken die meestal op een onverwachte manier afwijken van hetgeen zijzelf had gedacht (maakt niet uit of het antwoord functioneel is af niet) of de manier waarop ik de dingen verwoord.

Bijvoorbeeld mijn dochter Lisa:

Ze vindt het leuk hoe ik naar haar dochter Emma van 1 jaar (kan nog niet praten) kijk en haar observeer, waardoor ik begrijp wat Emma wil. En dat ik dat met veel plezier en enthousiasme doe.

Hartelijke groeten van Ilonka Melissa
E-mail: ilonka.anak@casema.nl

Sluiten
Word nu lid!