Home Oproepen Help mee Nederland een beetje autisme-vriendelijker te maken
1 februari 2024

Help mee Nederland een beetje autisme-vriendelijker te maken

Vrije tijd is iets wat erg lastig te plannen is voor mensen met autisme. Helemaal als je dan niet goed weet waar je terecht komt, welke prikkels er op de locatie zijn, waar je je kunt ontprikkelen? En welke hulpmiddelen heb je eventueel dan nodig om de dag goed door te komen en aan het einde van je uitje nog veilig naar huis te kunnen gaan?

Steeds meer locaties zijn bezig om het voor mensen met prikkelgevoeligheid, zoals autisme, aangenamer te maken op hun locatie. Maar veel van deze locaties hebben geen idee waar hun kansen en risico’s liggen om dit te kunnen realiseren.

Via Uit met Autisme wil ik mensen op een eerlijke manier informeren over de aanwezige prikkels en waar je rekening mee kunt houden. Daarnaast willen locaties ook wel graag weten hoe ze het aangenamer maken. Hier zit de win-win-situatie in. Daarom vragen steeds vaker verschillende locaties om een “testpanel bezoek”. Er zijn nu al enkele testpanel leden, maar zij zijn nog niet overal in Nederland even goed vertegenwoordigd.

Word lid van ons testpanel

Bij een testpanelbezoek gaan er 1 tot 5 panelleden bij een locatie op bezoek. Dit hangt samen met de vraag van de locatie zelf. Daarom ben ik op zoek naar een uitbreiding op het testpanel. Je ontvangt bij een aanvraag van de locatie altijd een interessepeiling of een datumprikker, je hebt daardoor altijd de vrijheid om ook “nee” te mogen zeggen op een verzoek. De entree word eigenlijk altijd vergoed door de locatie, de reis- en verblijfskosten zijn optioneel voor locaties.

Om je in te schrijven op het testpanel, ga naar www.uitmetautisme.nl/testpanel. Je kan hier dan ook aangeven wat voor soort locaties je zou willen bezoeken en in welke provincies van Nederland je bezoeken wil doen. Je kan ook aangeven op welke dagen je beschikbaar bent.

Heb je nog vragen, stuur een mail naar testpanel@uitmetautisme.nl.

Sluiten
Word nu lid!