Home Oproepen Ervaringen uitjes delen voor mensen met autisme
4 september 2023

Ervaringen uitjes delen voor mensen met autisme

Ik vind het heerlijk om erop uit te trekken, zodat ik beter uit mijn hoofd kom en meer in mijn lijf of omgeving. Daarom ga ik graag naar bijvoorbeeld dierentuinen, pretparken of musea. En hoewel op websites van dergelijke bedrijven wel informatie te vinden is over hoe goed je met een lichamelijke beperking een museum kan bezoeken, vind je eigenlijk zelden tot niet informatie over welke prikkels je kan vinden of juist niet, waardoor je je optimaal zou kunnen voorbereiden. Om deze reden ben ik als onderdeel van mijn blog de uitjes gaan reviewen en heb ik daar kleurcodes aan verbonden: groen (prikkelarm), oranje (risico op overprikkeling, maar nog te doen) en rood (zeer grote risico op overprikkeling of zelf overprikkeling ervaren). Deze ervaringen ben ik gaan delen op www.uitmetautisme.nl.

Ik he nu ook een bèta formulier ontworpen waarop andere mensen hun ervaringen kunnen delen over een bezochte locatie. Op dit moment zou die informatie op een pagina van mijn blog gepubliceerd gaan worden, maar het heeft de intentie om op een later moment de website op een zelfstandige website te laten draaien.

Ik zou mensen met autisme of diens ouders/verzorgers/partners willen vragen wanneer ze bij een locatie geweest zijn, hun feedback over de locatie te delen via het formulier, welke te bereiken is via http://feedback.uitmetautisme.nl. Hier rolt een automatische score uit, maar je mag ook nog aangeven of je het met de codering eens bent. Zo kan de schaalverdeling voor de beoordeling beter afgestemd worden op de beleving.

Sluiten
Word nu lid!