Home Oproepen Dochter (17) net autisme-diagnose na remigratie vanwege schoolproblemen
17 september 2020

Dochter (17) net autisme-diagnose na remigratie vanwege schoolproblemen

Na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben, zijn mijn dochter en ik teruggekeerd omdat zij in het buitenland helemaal vast liep op school (auto niet uit willen, uniform in stukjes geknipt etc). We wonen nu sinds oktober 2019 in Nederland, samen met haar oudere broers. Haar vader werkt nog in het buitenland en komt elke maand naar Nederland.

Na terugkeer in Nederland is zij begonnen op een praktijkscholing (vanwege jarenlange overvraging leek het ons beter als de focus nu lag op het naar school gaan, en leerstof die wat makkelijker voor haar zou zijn om overvraging te voorkomen) en via een psychologe kregen we in januari de diagnose autisme.

Op dit moment weigert ze school volkomen, heeft geen vrienden kunnen maken, haat Nederland en Nederlands spreken, en ik heb geen idee hoe haar nu verder te helpen. Welke mogelijkheden of opties zijn er voor haar om toch scholing te kunnen volgen, of een stage/ werkervaring op te doen? ( huidige school staat open voor heel veel oplossingen of mogelijkheden).

Zijn er in de omgeving van Den Bosch wellicht andere jongeren (16+) die elkaar weleens willen ontmoeten en op die manier vrienden te vinden?

Graag hoor ik ervaringen van andere ouders, en evt reacties mogen naar petraprinses@hotmail.com

Hartelijk dank.

Sluiten
Word nu lid!