Home Oproepen Acteurs gezocht voor autismetraining
15 juli 2019

Acteurs gezocht voor autismetraining

Ik ben een Italiaanse studente, bijna afgestudeerd als psycholoog. Samen met een Nederlandse (uit Nijmegen) psycholoog Elke Ederveen, expert in autisme, ben ik met een project bezig om mensen met autisme te helpen om emoties beter te begrijpen. Deze patiënten hebben moeite met iets rondom emoties (herkennen van eigen emoties of die van een ander, niet wetende wat ermee te doen etc), voor veel hulpverleners een herkenbaar punt.

Wij willen proberen om een tool/programma/training te maken met uitleg en oefeningen over (in eerste instantie) de vier basisemoties. Daarvoor zijn we op zoek naar mensen (bijv studenten toneel/drama oid) die ons zouden willen helpen bij het maken van korte video-fragmenten. Bijvoorbeeld om mensen te helpen bij het leren kennen van gezichtsuitdrukkingen (welke emotie wordt er uitgebeeld), maar ook korte scenario’s om mensen te leren hoe ze kunnen reageren op bepaalde situaties of hoe anderen zich voelen als iemand zich op een bepaalde manier gedraagt.

Het project staat nog in de kinderschoenen en we zijn nu eerst bezig met het maken van een vragenlijst die we willen versturen aan mensen met autisme om te inventariseren waar mensen moeite mee hebben en waar ze graag hulp bij zouden willen/over willen leren.

Maar over een paar weken zouden we wel willen kijken of we wat video’s op kunnen nemen. Kennen jullie mensen die het leuk zouden vinden om ons te helpen? En die goed zijn in het overbrengen van emoties (subtiele verschillen, bijvoorbeeld schaal van klein beetje boos tot heel erg boos).

Tips of reacties kun je mailen naar Annalisa Lella, annalisa.lella@studio.unibo.it

Sluiten
Word nu lid!