Home Ervaringsdeskundig

Ervaringsdeskundig

Toen mijn kind net een diagnose had, wist ik niet hoe het verder moest. Ik heb toen veel gehad aan het luisterend oor en de goede informatie die ik bij het AIC kreeg. Hierdoor heb ik het autisme een plaats kunnen geven!”   – Moeder Els over het Autisme Info Centrum (AIC) van de NVA

De NVA heeft als uniek kenmerk dat zij vanuit haar enorme netwerk van ervaringsdeskundigen, wetenschappers en professionals voortdurend  gevoed wordt met actuele ervaringskennis over autisme.

Bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers die actief zijn voor de NVA brengen professionaliteit mee vanuit hun werkervaring in het bedrijfsleven, in de wetenschap of in de (autisme)hulpverlening. Daarnaast zijn velen van hen ervaringsdeskundig: zij hebben een kind of partner met autisme, of hebben zelf een vorm van autisme (Autisme Spectrum Stoornis), zoals klassiek autisme, Asperger, PDD-NOS of McDD.

Aan ons hoef je daarom niet steeds opnieuw uit te leggen waarom je kind of partner op een bepaalde manier reageert, of waarom je zelf bepaalde zaken lastig vindt. Wij begrijpen vanuit onze ervaringsdeskundigheid en actuele kennis over autisme vaak snel waar je het over hebt en kunnen tips geven waar je écht wat aan hebt.

 

 

 

Sluiten
Word nu lid!