Home Ervaringen Blogs over autisme oud Blog van Angela

Blog van Angela

  Angela Foto Blog  

Angela is 32 jaar, heeft klassiek autisme en een licht verstandelijke beperking. Samen met haar twee cavia’s woont zij begeleid zelfstandig

 

Even voorstellen: ik ben Angela. Ik ben 32 jaar, ben klassiek autistisch en heb een licht verstandelijke beperking. Samen met mijn 2 cavia’s Doortje en Purk, woon ik (24 uur) begeleid zelfstandig, op de Veluwe.

Zo… best wel spannend als je met dingen gaat beginnen die je nog nooit hebt gedaan – zoals nu mijn eerste blog dat ik aan het schrijven ben. Maar ik zeg zelf altijd: gewoon dóén, je weet nooit of je het kan? Dan heb je het in elk geval wél gedaan :)Zo! Ik heb écht erg last van keuzestress….help! Echt vermoeiend! Soms vergeet ik mijn opschrijflijstje te maken met boodschappen of dingen die ik nodig heb… en dan sta ik een kwartier tot halfuur voor de winkelschappen te kijken. Er is zoveel keuze! Soms te veel van hetzelfde en te veel van alles. Even als voorbeeld: 10 tot 50 verschillende soorten koekjes… in de supermarkt. Meestal kom ik dan maar weer uit bij de goedkoopste die er is…. Dat is met alles zo, de laatste tijd: voor mijn reisgids, voor de vakantie, voor kleding… verzin het maar. Ik word er soms zo moe van… En ja, dan ga ik zelf wel 100 x kijken ergens en op internet en in de winkel. Dan pas koop ik het, wat ik wou hebben. Als de winkelier dan maar niet denkt dat je gek bent omdat je zo vaak langskomt en niets koopt… want dat is niet zo…. 🙂 Hallo aarde! Ik ben autistisch en heb soms een ASS-momentje met een kleine storing… Dat denk ik alleen in mezelf trouwens, ik durf het niet te zeggen. Maar ik heb het gevoel dat iedereen naar mij kijkt als ik zo lang en vaak aan het kijken ben…Wie weet, is het toch misschien soms wel handig om het wél te doen… om bij mijn vaste adressen, winkels waar ik veel kom, te zeggen dat ik autistisch ben en soms moeite heb om een keuze te maken. Wie weet, is dit de oplossing… Dan weten ze ook dat ik er niks aan kan doen… dat het hoort bij mij.

Angela van Boxtel

Sluiten
Word nu lid!