030-2299800
Autismevriendelijk naar Marokko in het Amsterdamse Tropenmuseum

Het Tropenmuseum in Amsterdam heeft een autismevriendelijke gids gemaakt voor bezoekers van de kindertentoonstelling Ziezo Marokko. Een aanrader voor de herfstvakantie. 

In woord en beeld legt de gids uit wat de bezoeker van de tentoonstelling Ziezo Marokko in het Amsterdamse Tropenmuseum te wachten staat. Het begint met een foto van de voorkant van het gebouw, daar bevindt zich de hoofdingang in de Linnaeusstraat.

Daarna legt de gids stap voor stap - en bewonderenswaardig concreet - uit wat de bezoeker tijdens de tentoonstelling kan verwachten. Een voorbeeld: ‘Mijn tas en jas stop ik in een kluisje. Als ik 50 cent in het kluisje stop, kan het kluisje op slot. De sleutel van het kluisje bewaar ik goed. Als ik weer naar huis ga, kan ik hiermee het kluisje openen. De sleutel neem ik niet mee naar huis.’

Tijdens de tentoonstelling wordt de bekende zoete Marokkaanse thee geserveerd in de gastenkamer. Hierover zegt de gids kort maar krachtig: 'Als ik het lekker vind drink ik de thee op.' Aangeraden wordt om  het vroege programma te kiezen, dat begint om 11.00 uur. ‘Dat is het rustigste moment van de dag’, aldus de gids.

Tropenmuseum autismevriendelijk okt17 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.