030-2299800
Is voor Nederlandse leerling met autisme extra dag vrij ook een mogelijkheid?

Op 17 augustus verscheen het bericht, dat Vlaamse leerlingen met autisme een dag per week thuis mogen blijven, als daar behoefte aan is. Dit riep direct de vraag op of dit in Nederland ook mogelijk zou kunnen zijn.

In Editie.nl zagen we het verhaal van Finley, die soms wel behoefte heeft aan zo’n moment. Maar zijn moeder vertelt er direct bij dat dit afhankelijk is van wat er zoal speelt.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) ziet deze regeling ook graag naar Nederland komen. Joli Luijckx van de NVA vertelt dat ouders al jaren zoeken naar een maatwerkoplossing. De echte oplossing is uiteindelijk maatwerk voor elk kind.

Er is op dit moment een wetsvoorstel in de maak, dat meer mogelijkheden moet bieden om tegemoet te komen aan specifieke behoeften via een speciaal samengesteld onderwijsprogramma.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.