Home Nieuws Meer voorlichting over andere communicatiemiddelen
14 december 2020 - Onderzoekers zoeken deelnemers die niet of nauwelijks spreken Meer voorlichting over andere communicatiemiddelen

Voor kinderen of volwassenen die niet of nauwelijks spreken zijn er allerlei vormen van communicatie die gesproken taal kunnen ondersteunen of vervangen. Denk aan gebaren, pictogrammen, spraakcomputers of communicatieboeken.

Maar niet al deze communicatiemiddelen zijn bij iedereen bekend. Daarom is er een onderzoek gestart dat voorlichting wil geven aan mensen in de zorg en het onderwijs die werken met personen die niet of niet voldoende kunnen spreken. Zodat via hen deze personen en hun ouders/verzorgers in aanraking kunnen komen met ondersteunde communicatie (OC).

Om deze voorlichting zo optimaal mogelijk vorm te geven is input nodig van de mensen die niet of nauwelijks kunnen spreken en die wel of geen gebruik maken van een OC-middel en hun omgeving. Wat heeft hen geholpen, waar lopen zij tegenaan, aan welke informatie hebben zij behoefte?

Enquête

Als je iemand bent of kent die niet of nauwelijks spreekt, zou je dan deze enquête willen invullen? Het maakt hierbij niet uit of je al bekend bent en/of gebruik maakt van ondersteunde communicatie. De enquête is te vinden via: https://forms.gle/D2LA5ZyyYCVwzCbM9. Als je de enquête op je telefoon invult, draai dan je telefoon horizontaal, dan zijn de vragen beter leesbaar.

De informatie die je geeft wordt volledig anoniem verwerkt.

Sluiten
Word nu lid!