Home Nieuws Vandaag is het Wereld Autisme Dag 2020
2 april 2020 - Aandacht voor autisme is in deze onzekere tijd belangrijker dan ooit.Vandaag is het Wereld Autisme Dag 2020

Vandaag, donderdag 2 april, is het Wereld Autisme Dag. Overal in de wereld wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme. Aandacht voor autisme is in deze onzekere tijd belangrijker dan ooit.

 De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds grijpen deze dag aan om op te roepen tot meer openheid over autisme. Dat is hard nodig. Nog altijd zijn er veel mensen die niet open durven te zijn over hun autisme als gevolg van het stigma rond de diagnose. Hierdoor kunnen zij ook niet vragen om  – vaak kleine –  aanpassingen die het leven voor mensen met autisme zoveel aangenamer kunnen maken.

 Ook tijdens deze coronacrisis zijn er aanpassingen nodig voor veel mensen met autisme. Zo roepen wij scholen bijvoorbeeld op om óók hun deuren te openen voor leerlingen met autisme die zwaar lijden onder het plotseling wegvallen van school (en dus structuur). Ook is het cruciaal dat de behandeling en begeleiding van mensen met autisme doorgaat, in welke vorm dan ook.

 In deze moeilijke periode vragen wij aan alle betrokkenen om begrip voor onze kwetsbare doelgroep. En ook om voldoende creativiteit en aanpassingsvermogen om deze crisis voor hen draaglijk te maken.

 Meer weten over autisme? Kijk verder op deze website!

 #autismeweek #wereldautismedag