Home Nieuws Zet autisme in het licht: heel Nederland in de schijnwerpers!
12 februari 2020 - 2 april Wereld AutismedagZet autisme in het licht: heel Nederland in de schijnwerpers!

Op donderdag 2 april is het Wereld Autisme Dag. Overal in de wereld wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme. Dit gebeurt onder meer door bekende gebouwen blauw te verlichten. 

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds grijpen deze dag aan om op te roepen tot meer openheid over autisme. Dat is hard nodig. Nog altijd zijn er veel mensen die niet open durven te zijn over hun autisme als gevolg van het stigma rond de diagnose. Hierdoor kunnen zij ook niet vragen om die kleine aanpassingen die het leven voor mensen met autisme zoveel aangenamer kunnen maken. Bijvoorbeeld een werkplek zonder al te veel storende prikkels.

Door gebouwen op 2 april blauw te (laten) verlichten, willen de NVA en
het AutismeFonds laten zien dat autisme er gewoon mag zijn. Overal.

Doe met ons mee!

Vraag het bedrijf of de instelling waar jij werkt om het eigen gebouw óók in de blauwe schijnwerpers te zetten. Deelname aan dit ludieke initiatief draagt bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Mail ons een foto van jullie blauw verlichte gebouw naar evenement@autisme.nl. Vergeet niet om de bedrijfsnaam, het adres en de naam van een contactpersoon te vermelden. Van de foto’s maken wij een mooie presentatie die we zullen delen via onze kanalen als Instagram, Facebook en Twitter. Uiteraard zullen wij ons eigen gebouw in De Bilt ook blauw verlichten!

Tot nu toe werden er op Wereld Autisme Dag al ruim 1.800 beelden en gebouwen in meer dan 180 steden en 35 landen op 6 continenten blauw aangelicht. Voorbeelden hiervan zijn het Empire State Building, Niagara Falls, het Witte Huis, het Sydney Opera House in Australië en het beeld ‘Christus de Verlosser’ in Rio de Janeiro. In Nederland werden bijvoorbeeld het Paleis Soestdijk, het Beursgebouw, de Westertoren en het Evoluon in blauw licht gezet.

Zoals elk jaar organiseren de NVA en het AutismeFonds ook dit jaar weer de Autismeweek rond Wereld Autisme dag, van 28 maart tot en met 4 april. Het thema is: prikkels!

Wil jouw bedrijf of instelling graag voorlichting ontvangen over de voordelen van openheid over autisme? Of over hoe je rekening kan houden met een werknemer met autisme, bijvoorbeeld op het gebied van prikkels? Neem dan contact met ons op; wij komen graag langs!

Voor meer informatie over de actie en/of de voorlichting neem contact op met
Henri Mandemaker, tel. 06-83798036, e-mail: evenement@autisme.nl.

Mail ons

Sluiten
Word nu lid!