Home Nieuws Onderzoek naar gebruikerservaringen WWA
8 november 2019 - Oproep voor gesprekken in november en december 2019Onderzoek naar gebruikerservaringen WWA

Daniëlle is een studente geneeskunde in haar laatste studiejaar. Voor WerkWeb-Autisme (WWA) gaat ze onderzoek doen naar de gebruikerservaringen. Door interviews af te nemen bij mensen met autisme en begeleiders (zoals jobcoaches) over het gebruik van WWA, hoopt ze er achter te komen of WWA goed werkt en wat er nog verbeterd kan worden.

Sinds april 2019 kan iedereen werkwebautisme.nl bezoeken om informatie te vinden over studeren en werken met autisme. Mensen met autisme kunnen er een persoonlijk ontwikkelprofiel aanmaken, met het doel om meer inzicht te krijgen in talenten, vaardigheden en behoeftes aan werkaanpassingen of ondersteuning. Dit alles om een goed passende werkplek op de arbeidsmarkt te kunnen vinden.

Oproep

Er lopen momenteel twee onderzoeken naar de effecten van WerkWeb-Autisme. Het eerste onderzoek wordt afgenomen met behulp van online vragenlijsten en het tweede onderzoek wordt gedaan door persoonlijke gesprekken. Deze oproep is voor het tweede onderzoek.

Wij willen namelijk onderzoeken of WerkWeb-Autisme jou geholpen heeft bij (het vinden van) werk of studie, of in de begeleiding van anderen. Ook willen we weten hoe we de website kunnen verbeteren. Daarvoor nemen wij in november en december 2019 interviews af.

Deelnemers

We zoeken nog mensen met autisme en begeleiders/jobcoaches die bekend zijn met WerkWeb-Autisme en deze site ook gebruikt hebben. De minimale leeftijd voor deelname aan het onderzoek is 18 jaar.

Wil jij jouw ervaringen delen? Geef je op voor het onderzoek door een e-mail te sturen naar werkweb-autisme@umcg.nl. Dan zullen wij je een e-mail terugsturen met alle informatie.