Home Nieuws Veel media-aandacht voor NVA Autismeweek 2017
31 maart 2017Veel media-aandacht voor NVA Autismeweek 2017

De media besteden deze week veel aandacht aan de NVA Autismeweek 2017, die zaterdag begonnen is en duurt t/m zondag 9 april.

Radio

Op Wereld Autisme Dag, zondag 2 april, was er op Radio 1 een kort interview met NVA Ambassadeur Monique Post. Het interview is hier terug te luisteren.

Omroep Flevoland had maandagochtend 3 april een interview met Sandra de Jong van het NVA Autisme Info Centrum Almere. Zij mocht in het radioprogramma Dit is Flevoland vertellen over de Autismeweek in Almere (terug te luisteren op de website van Omroep Flevoland, item Week van het autisme).

Bart-Jan, een van de jongeren achter het project AutThere, was 5 april te horen bij FunXradio Utrecht. Beluister het item hier terug.

(AutThere is een sociale app voor jongeren met autisme, samen met jongeren ontwikkeld door de NVA. Klik hier voor informatie.)

Televisie

Twee tv-programma’s van RTL besteden aandacht aan de Autismeweek:

  • Koffietijd, dinsdagochtend 4 april, met o.a. Marc Beek die laat zien wat een Autismebelevingswandeling is.

           U kunt het filmpje hier terugkijken

(Hebt u na het zien van het filmpje zelf belangstelling voor een Autismebelevingswandeling? Op 30 mei, 13 september en 7 november verzorgt Marc Beek zo’n wandeling voor BalansAcademy. Klik hier voor informatie en aanmelden

  • Ook vrijdagmiddag 7 april gaat een van de items in RTL-Live over autisme. Dit keer ligt het accent op autisme en talent.

Op de afsluitende zondag, 9 april, zien we o.a. Aaltje van Zweden (Papageno Huis) bij Jacobine op Zondag (NPO2).

Kranten

Ook een groot aantal kranten heeft aandacht voor de NVA Autismeweek 2017. Onder andere:

  • Het AD, editie Delft, schreef 30 maart al over het evenement van AIC Delft op 6 april, waar Filemon Wesselink een forum leidt. Lees het bericht hier

 

Online magazines

Zorgwelzijn.nl

RTL Weekend Magazine 

Meer informatie 

Klik hier voor informatie over de NVA Autismeweek 2017 op deze website

Alle activiteiten in de Autismeweek zijn vermeld op autismeweek.nl

Sluiten
Word nu lid!