Home Nieuws NVA Autismeweek 2017 heeft thema ‘Jong & AUT’
15 februari 2017NVA Autismeweek 2017 heeft thema ‘Jong & AUT’

Activiteiten kunnen weer worden aangemeld op Autismeweek.nl, via het formulier onder ‘Evenement aanmelden’!

Van 1 tot en met 8 april vindt de NVA Autismeweek 2017 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Wereld Autisme Dag

De NVA Autismeweek wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag(World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.

Jong & AUT

Het thema van de NVA Autismeweek 2017 is Jong & AUT. Dit thema hebben we gekozen om het belang van vroegherkenning en -erkenning van autisme onder de aandacht te brengen. Over waarom het belangrijk is om al vanaf jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren. Zodat zij niet onnodig uitvallen op school of op het werk. Dat zij kwaliteit van leven ervaren, en de kans krijgen om hun talenten op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen. Op dit moment zijn er veel volwassenen, en met name ouderen, die pas op zeer late leeftijd een diagnose hebben gekregen – vaak na jarenlange worsteling met uiteenlopende problemen. In deze Autismeweek vragen we ook aandacht voor deze groep, in het bijzonder voor ouderen met autisme: ook zij verdienen het om van een goede oude dag te genieten.

Activiteiten – ook bij u in de buurt

De NVA-regio’s en de Autisme Info Centra (AIC’s) organiseren in de Autismeweek inloopmiddagen, informatiemarkten of lezingen. En niet alleen de NVA zelf, maar ook tientallen andere organisaties realiseren activiteiten waarbij mensen met en zonder autisme samenkomen en met elkaar in gesprek gaan.

Bekijk ook deze pagina met nieuws over activiteiten in de Autismeweek

Activiteiten aanmelden

Organiseert u zelf een activiteit in de Autismeweek? Meld deze dan aan op Autismeweek.nl, via het formulier ‘Evenement aanmelden’

Sluiten
Word nu lid!