Home Nieuws Directeur van Balans en de NVA pleit voor instemmingsrecht voor ouders
14 september 2016Directeur van Balans en de NVA pleit voor instemmingsrecht voor ouders

In een rondetafelgesprek bij de Tweede Kamer vandaag (14 september) houdt directeur Swanet Woldhuis een pleidooi voor instemmingsrecht voor ouders waar het gaat om het ontwikkelingsperspectief van hun kind in het onderwijs. Overleg met ouders zou een voorwaarde moeten zijn bij besluiten over de inzet van onderwijszorg voor een leerling.

Swanet Woldhuis: “Het samenwerken met ouders en hen formeel onderdeel laten uitmaken van het primaire proces in het onderwijs zou een enorme stap vooruit zijn in de ontwikkeling van het onderwijs. Daarmee kan zij een belangrijke inhaalslag maken die nodig is om beter aan te sluiten bij de zorg, waar gewerkt wordt met informed consent en waarmee vanuit de visie van passend onderwijs meer samenwerking en integratie wenselijk is. Wij steunen dan ook de PO raad om een einde te maken aan onnodige juridisering en pleiten ervoor een lean proces met elkaar in te richten waarbij de ouders instemmingsrecht hebben. Dat biedt perspectief voor ieder kind!”

Download haar pleidooi hier

Bekijk hier de positionpaper voor dit overleg

Sluiten
Word nu lid!