Home Nieuws Autisme en teamsport werkt wél
5 april 2016Autisme en teamsport werkt wél

Autisme en teamsport gaan wél goed samen. Joep (24) met PDD-NOS weet hier alles van. Hij speelde drie jaar volleybal in de eredivisie en was één niveau op Europees niveau actief. Nu doet hij met de Arnhemse club Arvevo mee in de eerste divisie.

‘Als ik volleybal, gaan de oogkleppen op en vergeet ik even alles.’ Aldus Joep. Een leven zonder sport is voor hem ondenkbaar. Je zou denken dat iemand met autisme moeite heeft met teamsport. ook Joep krijgt dit wel eens te horen, maar Voor hem geldt dit vooroordeel in ieder geval niet. Ik volleybal al sinds mijn tiende. Ik denk dat ik ondertussen gewend ben geraakt aan alle prikkels bij volleybal.”

Sport en bewegen is dit jaar het thema van de Autismeweek. Joli Luijckx (NVA) vertelt dat mensen met autisme vaak ook last hebben van angsstoornissen, depressie en burnout. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sporten helpt om deze problemen aan te pakken.

Bekijk hier het bericht met het filmpje van Joep op Nos.nl

Sluiten
Word nu lid!