Home Nieuws App helpt mensen met ASS bij dagindeling
12 februari 2016App helpt mensen met ASS bij dagindeling

Annemiek Modderman, moeder van een autistische zoon, heeft een handige app bedacht voor mensen met autisme om hun dag goed te kunnen indelen: Assist Helpt.

Modderman liep vaak tegen communicatieproblemen met haar zoon aan. De normale pictogrammenmethoden werkten bij hem helaas niet en daarom besloot Modderman zelf creatief te worden. Omdat haar zoon veel gebruik maakte van zijn mobiele telefoon, ontwierp ze een app die hij daarop kon installeren. Ze ontwikkelde zelf de iconen en liet de app extern boouwen.

Iedere gebruiker kan de app naar eigen behoefte instellen op zijn telefoon. Elke taak start met een pictogram en de tijd verloopt tijdens het doen van de taak in een balkje. Er kunnen geluids en trilfuncties worden ingesteld om de taken te begeleiden. 

De app is gratis beschikbaar in de app stores voor Android en IOS.

Sluiten
Word nu lid!