Home Nieuws NVA bedankt deelnemers Vriendenloterij voor fantastische bijdrage
4 februari 2016NVA bedankt deelnemers Vriendenloterij voor fantastische bijdrage

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij werd onthuld dat er in 2016 een recordbedrag van ruim 52,9 miljoen euro gaat naar maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven.

De NVA is vaste benificiënt voor de VriendenLoterij en ontvangt daaruit jaarlijks een bijdrage van alle deelnemers. Daarnaast mochten we dit jaar een extra bijdrage van maar liefst € 27.351 in ontvangst nemen van deelnemers die kozen voor de NVA als goed doel!

 Als NVA willen wij u ontzettend bedanken voor uw deelname aan de VriendenLoterij. Dit maakt het voor ons mogelijk ons werk nog beter voort te zetten en ervoor te zorgen dat de belangen van mensen met autisme behartigd worden. De extra bijdrage besteden we aan regionale activiteiten en borging van onze projecten.

GoedGeldGala2016 foto1 klein GoedGeldGala2016 foto2 klein

€ 500.000 Voor nieuw NVA-project– Fast Lane Autisme

Daarnaast wordt er € 500.000 uitgetrokken voor ‘Fast Lane Autism’, een nieuw belangrijk project om de zoektocht voor ouders te verkorten, vroegsignalering van autisme te bevorderen en sneller helderheid te hebben over de vraag of er inderdaad sprake is van autisme. De tijd tussen het vermoeden van autisme en het starten van een diagnosetraject duurt gemiddeld ruim drie jaar. Dit komt deels door gebrek aan expertise bij huisartsen en het consultatiebureau, maar ook doordat de mogelijkheden voor juiste diagnostiek en de financiering onvoldoende inzichtelijk zijn. De lange periode van onbegrip leidt vaak tot andere klachten, zoals gebrek aan zelfvertrouwen, gedragsproblemen, problemen tussen ouder, kind en familie en problemen op school. Fast Lane Autism bestaat uit een aantal speerpunten:

  • Een ontmoetingsplek in het Papageno Huis: De Toverfluit, waar in een informele sfeer vroeg-diagnostiek, advies en hulp wordt geboden. Binnen vier weken ontvangen ouders in een eindgesprek de diagnose van hun kind. Hierna wordt samen met hen direct een plan gemaakt voor de eerste vervolgstappen. De resultaten van dit project zullen worden gebruikt om consultatiebureaus, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten te overtuigen van het belang van vroegsignalering overal in Nederland.
  • Het trainen van Jeugdartsen-artsen, in samenwerking met Altrecht en Karakter, om sneller signalen van autisme te kunnen constateren en indien nodig te kunnen doorverwijzen naar de juiste plek.
  • Het realiseren van een online platform, Zoek en Vind Autisme, waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Zowel zorgaanbieders als ouders en volwassenen met autisme kunnen via Zoek en Vind Autisme op zoek naar informatie over autisme en plaatsen waar men terecht kan voor die informatie, om hun zoektocht zoveel mogelijk te verkorten.
  • Het, in samenwerking met huisartsen en jeugdartsen maken van een voorlichtingsfilm over autisme.

Speel ook mee voor de NVA bij u in de buurtSteun onze regionale vrijwilligers en doe mee met de VriendenLoterij! Juist in deze tijd van overhevelingen van jeugdbeleid, zorg, onderwijs en werk naar gemeenten is het belangrijk dat de NVA de stem van mensen met autisme laat horen. Van uw inleg gaat 50% direct naar de NVA voor regio-ondersteuning en maakt u elke maand kans op een prijzenpakket. Ga naar vriendenloterij.nl/nva of bel 0900-300 1400 (50 cent pm) en speel vandaag nog mee!

Sluiten
Word nu lid!