Home Nieuws Eigen bijdrage jeugdzorg verdwijnt
16 november 2015Eigen bijdrage jeugdzorg verdwijnt

Per 1 januari 2016 wordt de eigen bijdrage van ouders van kinderen in de jeugdzorg afgeschaft. Staatssecretaris Van Rijn komt daarmee tegemoet aan een wens uit de Tweede Kamer. Ook de ouderinitiatieven tegen de eigen bijdrage en de kritiek van de gemeenten hebben bijgedragen aan dit besluit.

Ouders betalen nu een eigen bijdrage voor jeugdhulp als hun kind in een instelling verblijft. Ouders zouden namelijk geld besparen als hun kind niet thuis woont.

Uit onderzoek blijkt dat dit in de praktijk meestal niet het geval is. Zo maken ouders vaak ook extra kosten voor bijvoorbeeld het vervoer naar een instelling. Bovendien wordt de regeling als drempel ervaren. Staatssecretaris van Rijn wil van deze drempels af en gaat het anders regelen.

Lees het volledige bericht op Nieuwsbreak

Sluiten
Word nu lid!