Home Nieuws Student met autisme ontwikkelt communicatie-app voor andere mensen met ASS
9 september 2015Student met autisme ontwikkelt communicatie-app voor andere mensen met ASS

Voor autistische mensen en mensen met een post traumatische stress stoornis is er nu de Emergency Chat app. Ontwikkeld door ICT-student Jeroen Busser. Mensen met autisme hebben soms last van paniekaanvallen, waarbij ze niet goed meer kunnen communiceren. Ook lichamelijk contact en geluid is dan al gauw te veel. Iemand met een paniekaanval is daarom vaak lastig te helpen. Hij kan namelijk niet goed aangeven wat hij wil en/of nodig heeft. Maar, op een telefoon typen gaat vaak wel.

Omdat Jeroen Busser zelf autistisch is heeft hij ook weleens paniekaanvallen. Het idee voor de Emergency Chat app is ontstaan nadat hij zelf een paniekaanval kreeg, waarbij hij niet meer kon praten. Zijn vrienden probeerden hem te helpen, maar wisten eigenlijk niet wat ze moesten doen. Voor Jeroen was dit de aanleiding om de Emergency Chat app te maken. Met deze uitvinding kunnen twee mensen via hun telefoon met elkaar communiceren. In het geval van een paniekaanval hoef je dus alleen maar je telefoon aan iemand te geven en hem via de app uit te leggen wat je wilt. 

De app start op met een basistekst die de persoon waar je je telefoon aan geeft uitlegt dat je op dat moment niet in staat bent tot praten en dat je de app wilt gebruiken om te communiceren. Zowel de titel als de tekst kan aangepast worden aan wat je diegene wilt laten weten. Na de uitleg kun je doorklikken en een gesprek beginnen. Voor beide personen is er een andere kleur tekstwolkje, zodat duidelijk te zien is wie wat zegt. Hoewel het standaardscherm staat ingesteld voor mensen met ASS, kan het ook worden veranderd voor fysieke, emotionele en psychische aandoeningen.

Sluiten
Word nu lid!