Home Nieuws App voor kinderen met autisme om oogcontact te verbeteren
9 januari 2015App voor kinderen met autisme om oogcontact te verbeteren

Samsung heeft een app ontwikkeld die kinderen met autisme moet helpen om oogcontact te maken met hun ouders. In Canada kregen 200 kinderen met autisme en hun ouders een Samsung-tablet met deze app.

De app ‘Look at me’ is ontworpen om de relatie tussen kinderen en hun ouders en begeleiders te verbeteren en te verdiepen. Samsung heeft de app al eerder in Korea gelanceerd, en werkt nu samen met de Canadese oudervereniging ‘Autism speaks Canada’. Het is de bedoeling dat ouders en kind dagelijks tussen de 15 en twintig minuten met de app spelen. De app bevat een puntensysteem, opdrachten, verschillende soorten beloningen en audiovisuele effecten. Er zijn verschillende levels te behalen. De ouders krijgen via de app feedback over hoe hun kind vooruit gaat.

Bron en volledig bericht:de website van Klik

Sluiten
Word nu lid!