Home Nieuws Basisschool De Pionier wint derde prijs Nationale Onderwijsprijs Noord Holland
8 januari 2015Basisschool De Pionier wint derde prijs Nationale Onderwijsprijs Noord Holland

Basisschool De Pionier heeft op 17 december jl. de derde prijs in de wacht gesleept bij de Nationale Onderwijsprijs van Noord-Holland.

De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. Om bijzondere projecten in de schijnwerpers te zetten en daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. En met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt.

Beter pASSend klas

Het initiatief waarmee de Pionier genomineerd is is de Beter pASSend klas. In deze klas zitten kinderen met ASS die niet konden functioneren in het (speciaal)onderwijs, maar in een zeer gespecialiseerde omgeving wel leerbaar zijn. In de beter pASSend klas zijn drie zaken bij elkaar gebracht; aanpassing van de wet en regelgeving, bijzondere financiering en een heel speciaal pedagogisch klimaat.

In het juryrapport  wordt  bijzondere aandacht geschonken aan het feit dat een bijna vergeten groep kinderen weer teruggehaald wordt in het onderwijs. Ook de samenwerking met de Bascule, de ouders, het steunpunt Autisme Noord-Holland en voorheen het REC, nu passend onderwijs,heeft een duidelijke meerwaarde.

De invoering van Passend Onderwijs en de nieuwe Jeugdwet maken het voortbestaan van deze klassen vreemd genoeg erg onzeker. Juist daarom is het van enorme waarde dat  het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie deze voorziening en dus de mensen die er keihard voor werken extra in het zonnetje heeft gezet.

 

Sluiten
Word nu lid!