Home Nieuws Huisdieren verbeteren de sociale vaardigheden van kinderen met autisme
6 januari 2015Huisdieren verbeteren de sociale vaardigheden van kinderen met autisme

Katten, honden en andere huisdieren verbeteren de sociale vaardigheden van kinderen met autisme. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Missouri-Columbia.

Onderzoeker Gretchen Carlisle ondervroeg zeventig gezinnen met kinderen met autisme, in de leeftijd van acht tot achttien jaar. Zij stelt dat er verschillen zijn te zien tussen de sociale vaardigheden van kinderen met autisme met een hond en kinderen met autisme zonder hond. Dit geldt ook voor andere huisdieren, zoals bijvoorbeeld katten en konijnen. Kinderen met autisme met een huisdier staan eerder open voor interactie met anderen.

Bron Scientias.nl

Bekijk hier het bericht op Eurekalert

Sluiten
Word nu lid!