Home Nieuws Première Mind My Mind in vier Nederlandse bioscopen
15 januari 2020 - Vertoning animatiefilm over autisme nu ook op aanvraag mogelijk Première Mind My Mind in vier Nederlandse bioscopen

Mind My Mind, een bijzondere Nederlandse animatiefilm over autisme, draait vanaf morgen in een aantal Nederlandse bioscopen. Ook is de film vanaf nu op aanvraag te zien via het platform PopUp Film.

Donderdag 16 januari gaat de film in première in vier Nederlandse theaters: het Ketelhuis in Amsterdam, LantarenVenster in Rotterdam, LUX in Nijmegen en Filmhuis Den Haag. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om een vertoning van de film aan te vragen via het platform PopUp Film. Afgelopen november was Mind My Mind al te zien tijdens het NVA AutismeCongres 2019 in Utrecht.

De feel good animatiefilm Mind My Mind van regisseur Floor Adams gaat onder meer over een jonge man met autisme die ontdekt dat hij zichzelf mag zijn – dat hij niet hoeft te camoufleren. Maar hij gaat ook over autisme en de liefde, en over hoe ongelofelijk ingewikkeld het sociale leven kan zijn als je anders functioneert dan de mensen om je heen. Volgens kenners – onder wie veel ervaringsdeskundigen – geeft de animatiefilm verrassend goed weer hoe het kan zijn als je autisme hebt. 

In roulatie

Afgelopen jaar won Mind My Mind – een kleurrijke, handgetekende film van dertig minuten – talloze prijzen op nationale en internationale festivals, zoals het Nijmeegse Go Short-International Short Film Festival, het internationale animatie-filmfestival ANIMA in Brussel en het Indy Shorts International Film Festival in Indianapolis. Korte tijd was Mind My Mind ook in de race voor een Oscar in de categorie Korte Animatiefilms, samen met negen andere films. Afgelopen maandag werd echter bekend dat Mind My Mind niet is genomineerd.

Zie je Mind My Mind liever thuis? Tegen betaling (4,99 euro) kan je de film nu ook downloaden. 

Lees hier het NVA-interview met Floor Adams

Door onze redactie.

Sluiten
Word nu lid!