Home Nieuws Prachtige opbrengst Vriendenloterij voor NVA
17 februari 2017Prachtige opbrengst Vriendenloterij voor NVA

Maar liefst 56,6 miljoen euro gaat er in 2017 naar Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De half miljoen deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de VriendenLoterij zorgen hiervoor. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. Dit maakte de VriendenLoterij woensdagavond bekend tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam.

In vergelijking met vorig jaar is er vanuit de VriendenLoterij 3,7 miljoen euro meer beschikbaar voor goede doelen. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk.

Minister Schippers: “samen staan we sterk”

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was als spreker aanwezig tijdens het VriendenLoterij Goed Geld Gala: “Er zijn heel veel redenen om trots te zijn op Nederland. En één van die redenen is dat zo enorm veel Nederlanders zich met hart en ziel inzetten voor onze samenleving. Om van Nederland meer te maken dan een stukje grond aan de Noordzee. Ook de Vriendenloterij draagt hier een belangrijke steen aan bij. De voorbeelden van wat de goede doelen met hun bijdrage kunnen doen zijn geweldig. Hierdoor kunnen zij echt het verschil maken.”

Een overzicht van alle VriendenLoterij-schenkingen en meer informatie over bovenstaande projecten vindt u op Vriendenloterij.nl.

Ook dit jaar mocht de NVA een prachtig bedrag ontvangen van de Vriendenloterij. Dank aan alle leden van de NVA die loten hebben gekocht.

GoedGeldGala2017

Foto: Roy Beusker Fotografie

Sluiten
Word nu lid!