Home Nieuws Autismevriendelijkheidsprijs 2016
7 april 2016Autismevriendelijkheidsprijs 2016

Zaterdag 9 april heeft Marc Evers, paralympisch zwemkampioen en ambassadeur van de NVA, de Autismevriendelijkheidsprijzen 2016 uitgereikt tijdens de Swim Cup in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. 

De Autismevriendelijkheidsprijs 2016 voor organisaties is toegekend aan Zwemschool Breda, vanwege hun inclusieve benadering van zwemles. ALLE kinderen zijn bij deze zwemschool welkom in de zwemlessen, en de lessen worden afgestemd op verschillende manieren van leren. Want, zo meldt de zwemschool op haar website: ‘ieder kind is uniek en moet uniek kunnen zijn én blijven’. 

Zwemschool Breda is genomineerd door een moeder die ons schreef: “ook voor kinderen met autisme wordt bekeken of ze kunnen deelnemen in een ‘normale’ groep van 7 à 8 kinderen of dat een kleinere groep nodig is. Per kind wordt gekeken waar de positieve kracht zit en waar nog aan gewerkt moet worden. Ook voor kinderen die beelddenker zijn of ADHD hebben, hebben ze oplossingen. Ze zien geen obstakels, maar uitdagingen en blijven in gesprek met de ouders over progressie, maar ook over stagnatie. En ze doen dit erg goed! Een PLUIM voor de zwemjuffen!”

Meer informatie over zwemschool Breda: www.zwemschoolbreda.nl

 De Autismevriendelijkheidsprijs 2016 voor privépersonen is toegekend aan Patrick van Daalen, vanwege de manier waarop hij sport inzet als middel om kinderen en jongvolwassenen (met én zonder autisme) zelfvertrouwen mee te geven en te laten groeien. Patrick is hoofdtrainer bij sportschool Unity 99 in Rotterdam, en geeft onder andere Budolessen aan kinderen en jongvolwassenen met autisme. Sportcoach Patrick van Daalen werd door meerdere mensen genomineerd met aanbevelingen als:

“Patrick luistert naar zijn leerlingen, leert ze niet alleen sporten, maar ook sociale vaardigheden. Hij geeft ze zelfvertrouwen, de juiste stimulans en toont begrip.”

“Patrick is de veilige haven waar ‘onze’ kinderen mogen zijn wie ze zijn. Hij kijkt naar wat je kan, en niet naar wat je niet kan.”

“Patrick heeft heel veel geduld met uitleggen”

“Patrick weet altijd het beste uit kinderen te halen in de budogroep”

“Hier nog een filmpje om te ervaren waarom hij zou moeten winnen”:

https://www.youtube.com/watch?v=HkRFojHgWJY

 

Meer informatie: Unity99, waar Patrick van Daalen hoofdtrainer is: www.unity99.nl.

 

Over de Autismevriendelijkheidsprijs

De Autismevriendelijkheidsprijs is een prijs voor mensen en organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten voor autisme of iets moois hebben gedaan voor mensen met autisme. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Dit jaar ontving de jury 34 aanmeldingen. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Swanet Woldhuis, directeur van de NVA en het AutismeFonds beoordeelde de ontvangen aanmeldingen

 

Autismevriendelijkheidsprijs 2016 avp7

Sluiten
Word nu lid!