030-2299800
Autisme Ambassadeurs openen Amsterdamse beurs op Wereld Autisme Dag

20150402 Wereld Autisme Dag 2 Website 

In het kader van Wereld Autisme Dag openden vanochtend Autisme-ambassadeurs samen met Merel van Vroonhoven de Amsterdamse beurs. Van Vroonhoven is voorzitter van de werkgroep Vanuit autisme bekeken en tevens voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Samen met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds vragen zij hiermee aandacht voor autisme in het algemeen en mensen met autisme op de werkvloer in het bijzonder. Openheid over en begrip voor mensen met autisme binnen organisaties leidt tot een arbeidscultuur waarin onzichtbare problemen gemakkelijker bespreekbaar worden, talenten optimaal worden benut en mensen beter samenwerken.

In Europa hebben zo’n 3 miljoen mensen autisme. In Nederland hebben circa 190.000 mensen autisme. Met de door de Verenigde Naties uitgeroepen Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) willen we autisme en de problemen die mensen met autisme ervaren onder de aandacht brengen van politici en het grote publiek. Ook in Nederland organiseren verschillende organisaties talloze activiteiten. Zo lanceerde de Nederlandse Vereniging voor Autisme samen met het AutismeFonds deze week de nieuwe campagne ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!’ – een publiekscampagne die zich richt op mensen die niet dagelijks met autisme te maken hebben. Het programma Vanuit autisme bekeken lanceerde vandaag een spotje om openheid op de werkvloer over autisme te stimuleren. Dit spotje is te zien op het intranet van verschillende grote organisaties.

De Werkgroep Vanuit autisme bekeken en de Nederlandse Vereniging voor Autisme bouwen beiden vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten aan een autismevriendelijke maatschappij; waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zo veel als mogelijk zelfredzaam kunnen zijn.

Meer informatie vindt u op: www.autismeweek.nl, www.vanuitautismebekeken.nl, www.autismefonds.nl

Foto Gongslag Website

 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.