Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

  • 6 mei 2024 Gezocht: respondenten voor bachelorscriptie Lees meer

    Ik ben Jeroen van Walsem, student Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht met een diagnose ASS. Voor mijn bachelorscriptie onderzoek ik hoe de duurzame inzetbaarheid van mensen met ASS verbeterd kan worden. Hierbij wordt speciaal aandacht besteed aan de rol van HR-beleid. “Duurzame inzetbaarheid” betekent dat men lang productief kan blijven en in goede gezondheid en met plezier kan werken.

    Ik wil interviews houden met mensen met ASS die op dit moment werkzaam zijn of werk hebben gehad. Met hen ga ik graag in gesprek over hun werk, hoe ze denken duurzaam inzetbaar te blijven en wat het HR-beleid voor effect heeft op hoe ze werken. Interviews duren 45 minuten en zullen veelal via Microsoft Teams worden gehouden. Interviews op locatie zijn alleen mogelijk als de locatie niet te ver van Rhenen/Veenendaal ligt.

    Bent u iemand met ASS die werkt, dan zoek ik u!
    Als u zich wil laten interviewen, helpt u mijn onderzoek vooruit, maar levert u ook een bijdrage aan de arbeidsperspectieven van de ASS-community.
    Uw identiteit blijft geheim en alle interviewdata wordt na afloop van het onderzoek vernietigd. Bovendien krijgt u als eerste de resultaten te zien.

    Geïnteresseerd? Neem contact met mij op via j.r.j.vanwalsem@students.uu.nl.

    Alvast bedankt!

  • 26 april 2024 Onderzoek relatie flexibel werkbeleid en arbeidsparticipatie neurodivergenten Lees meer

    Ben jij een neurodivergente medewerker met een officiële diagnose van AD(H)D en/of autisme? En heb je eenmalig 10 minuten voor het invullen van een vragenlijst om bij te dragen aan een inclusiever werklandschap? Dan nodig ik u graag uit om deel te nemen aan mijn onderzoek naar de relatie tussen flexibel werkbeleid en de arbeidsparticipatie van neurodivergente medewerkers.

    Mijn naam is Suzanne Arendse en ik ben een masterstudent Strategisch HRM aan de Universiteit Utrecht. Voor mijn onderzoek naar de effecten van flexibel werkbeleid voor medewerkers met AD(H)D en/of autisme ben ik op zoek naar respondenten om eenmalig een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts 10 minuten.

    Meedoen is vrijwillig en u kunt te allen tijde stoppen zonder dat u hiervoor een reden hoeft op te geven. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De informatiebrief aan het begin van de vragenlijst bevat aanvullende informatie over wat het onderzoek precies inhoudt.

    Voel u vrij om deze enquête te delen met anderen die mogelijk geschikt zijn voor deelname; het delen wordt zeer gewaardeerd.

    Link voor de vragenlijst: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_3zcbFg1tzgXnbkq

    Voor vragen kunt u terecht bij :
    S.i.arendse@students.uu.nl

    Met vriendelijke groet,
    Suzanne Arendse

  • 18 april 2024 Gezocht: mensen met ASS en ervaring met sollicitatieprocessen Lees meer

    Mijn naam is Lieke Wiessenberg, 24 jaar en ik ben een studente aan de master Business Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Momenteel werk ik aan mijn afstudeerscriptie over het onderwerp neurodiversiteit op de werkvloer en richt ik mij specifiek op mensen met Autisme Spectrum Disorder (ASD).

    Ik ben op zoek naar individuen die gediagnostiseerd zijn met ASD en ervaring hebben met verschillende sollicitatieprocessen in Nederland. Deze sollicitatieprocessen kunnen bij verschillende organisaties hebben plaatsgevonden en hier kijken wij samen op terug aan de hand van een interview. Dit interview zal gebaseerd zijn op de verschillende fasen van een sollicitatieproces. Ik zou graag in gesprek gaan met kandidaten die bereid zijn om hun ervaringen hierin te delen en hiermee bij te dragen aan mijn onderzoek.

    Uw deelname aan mijn afstudeeronderzoek is volledig vrijwillig en alle verzamelde informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld. Uw anonimiteit zal worden gewaarborgd door geen persoonlijke gegevens te verstrekken aan derden.

    Het interview zal ongeveer een uur duren en kan zowel online als op locatie plaatsvinden, afhankelijk van uw voorkeur. Er is ook ruimte voor pauze’s gedurende het interview.

    Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan dit onderzoek of mocht u meer informatie willen, neem gerust contact op met mij via liekewiessenberg@gmail.com

    Uw bijdrage is heel waardevol en zal uiteindelijk bijdragen aan het creëren van meer begrip in het kader van uitdagingen en kansen voor individuen met ASD op de arbeidsmarkt.

    Dank u voor uw aandacht en ik hoor graag van u!

    Met vriendelijke groet,

    Lieke Wiessenberg
    Radboud Universiteit Nijmegen
    liekewiessenberg@gmail.com

  • 11 april 2024 Hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken? Deelnemers (6-8 jaar) gezocht voor wetenschappelijk onderzoek Lees meer

    Wij zijn een team onderzoekers van het Baby & Child Research Center van het Donders Center for Cognition in Nijmegen (babyandchild.nl) dat een wetenschappelijk onderzoek doet naar hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Dit onderzoek is getiteld: “Volg de Vogels.” Wij zijn op zoek naar gezinnen die hieraan mee willen doen.

    Hoe ontdekken kinderen de wereld?
    Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De onderzoekers willen graag weten hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Voor het onderzoek “Volg de vogels!” zijn zij op zoek naar kinderen tussen de 6 en 8 jaar met én zonder autisme diagnose.

    Wat houdt deelname in:
    – Tablet spel “Volg de vogels”
    – Een intelligentietest
    – Vragenlijsten voor de ouder/verzorger over uw kind

    De afspraak duurt ongeveer 1,5 uur in totaal. U krijgt de resultaten na het onderzoek toegestuurd!

    Waar:
    Het onderzoek vindt plaats in Nijmegen (Baby and Child Research Center, locatie Thomas van Aquinostraat).

    Meer informatie
    Wilt u meer weten, bekijk dan deze video: https://www.youtube.com/watch?v=hYbrzB3VBQw&feature=youtu.be

    Of bezoek de deze website https://babyandchild.nl/volg-de-vogels-deelnemers-gezocht/.

    Meedoen:
    Als u het leuk lijkt om mee te doen aan dit onderzoek kunt u een email sturen naar volgdevogels@donders.ru.nl .

  • 10 april 2024 Het vragen van werkplek aanpassingen als neurodivergente medewerker Lees meer

    Beste lezer,

    Laat ik mij allereerst kort voorstellen. Mijn naam is Mohamed Talhi en ik volg de master Social Challenges, Policies, and Interventions (SCPI) aan de Universiteit Utrecht. Voor deze master voer ik een onderzoek uit gericht op het volgende thema: ‘Het aanvragen van werkplek aanpassingen als neurodivergente medewerker en de impact hiervan op duurzame inzetbaarheid’.

    Voor mijn onderzoek zou ik graag neurodivergente medewerkers willen spreken m.b.t. dit onderwerp. Daarom zou ik je via deze weg willen vragen of je open zou staan om deel te nemen aan mijn onderzoek.

    Geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek?
    Neem dan contact op met mij via m.talhi1@students.uu.nl voor meer informatie.

    Met vriendelijke groet,
    Mohamed Talhi

  • 10 april 2024 Online interviewstudie over veerkracht Lees meer

    Gezocht: deelnemers aan online interviews (in groep of individueel) over veerkracht en neurodiversiteit
    (Nederlandstalige deelnemers in heel NL en BE gezocht)

    Interviewstudie: veerkracht en neurodiversiteit
    – Heb je, of heeft je naaste (bv. kind of partner) een atypische ontwikkeling? Bv. diagnose autisme, ADHD, dyslexie, verstandelijke beperking, cerebrale parese (CP), vroeggeboorte
    – Ben je ouder dan 7 jaar?
    – Heb je interesse om deel te nemen aan een online groepsgesprek van 1.5 à 2 uur of een individueel interview van ongeveer 1 uur over veerkracht en wat er voor jou nodig is om een gelukkig leven te leiden?

    Vul dan (geheel vrijblijvend!) dit registratieformulier in: https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1Y5BGXW92Mok3H0
    Of stuur een mailtje naar emma.moormann@uantwerpen.be voor meer informatie.

    Mailen of het formulier invullen verplicht je tot niets. Ik stuur je daarna enkel meer informatie door zodat je vervolgens kunt beslissen of je wilt deelnemen en eventuele vragen kunt stellen.

  • 10 april 2024 Dagje uit geweest? Restaurant bezocht? Deel je review! Lees meer

    De website Uit met Autisme is een website voor en door mensen met autisme. Het bevat verschillende onderdelen, maar veruit het belangrijkste onderdeel zijn de reviews van mensen mét autisme om te delen met andere mensen hoe prettig of juist onprettig een locatie is. Elke vorm van uitgaan word daarin meegenomen, m.u.v. de fastfood-ketens. Dus kom je in een pretpark, dierentuin, museum, restaurant, golfbaan, escaperoom, hotel of vakantiepark, help andere mensen met autisme door een review te schrijven. Je doorloopt een vragenlijst om alle prikkels in kaart te brengen van de locatie, om daarna ook de review te schrijven. Deze kun je insturen via de pagina https://www.uitmetautisme.nl/feedback

    Uit elke review komt een score: Goed (Groen), Oké (Oranje) of Overprikkelend (Rood) zodat snel te zien is op basis van je prikkelniveau waar je terecht kan.

  • 3 april 2024 advies mbt diagnostiek Lees meer

    Graag kom ik in contact met mensen waarbij de diagnostiek niet soepel is verlopen i.v.m. onjuiste anamnese door ouders of bijvoorbeeld wel de diagnose hebben gekregen zonder dat er gebruikt is gemaakt van anamnese naasten. ik heb dus een hulpvraag hoe ik dit het beste kan oplossen.
    Tevens ben ik op zoek naar nieuwe vriendschappen. Ik ben 51 jaar en nog niet officieel gediagnosticeerd maar wel met een sterk vermoeden.

    Reactie mogen naar: clearmanuela@gmail.com

  • 1 maart 2024 WO bachelor thesis onderzoek naar baanbehoud van volwassenen met ASS Lees meer

    Mijn naam is Manon van Laarhoven en ik zit in mijn laatste jaar van mijn bachelor opleiding Sociologie aan de Tilburg Universiteit. Voor mijn bachelor thesis doe ik onderzoek naar de uitdagingen die mensen met autisme ervaren op de werkvloer en daardoor lastig kunnen meedraaien of zelfs helemaal niet meer kunnen werken. Naast dat er nog weinig echt onderzoek gedaan is hierover in Nederland, heeft het onderzoek ook een persoonlijk tintje, omdat ik zelf de diagnose autisme heb en in mijn loopbaan ook al tegen de nodige uitdagingen ben aangelopen.

    Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar volwassen van 18 jaar of ouder, met een officiële autisme diagnose en minimaal 2 jaar betaald arbeidservaring, om te interviewen. Het interview zal maximaal 1 uur duren en zal dus gaan over uw loopbaan, uw diagnose en de mogelijke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Het interview wordt geanonimiseerd, dus de antwoorden zullen nooit naar een individu te herleiden zijn.

    Het interview zal online plaatsvinden via Skype of MS Teams, dus iedereen die interesse heeft mag contact opnemen met mij. Dit kan via mijn mailadres: m.l.l.w.vanlaarhoven@tilburguniversity.edu

    Met vriendelijke groet,
    Manon

  • 16 januari 2024 Onderzoek inclusief hoger onderwijs, met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit Lees meer

    Mijn naam is Chaimae Ben Messaoud en ik zou u graag willen uitnodigen om deel te nemen aan een onderzoek naar inclusief hoger onderwijs. Ik ben master student aan de Universiteit Utrecht en voor mijn Master Thesis wil ik graag inzicht krijgen in de studieloopbaan en kwaliteit van leven van studenten met en zonder autisme in het hoger onderwijs (mbo, hbo en universiteit), met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit. Meedoen is vrijwillig.

    Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u de onderzoekers om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

    Als u meer informatie wilt of wilt deelnemen aan het onderzoek, kunt u de onderstaande email gebruiken:
    c.benmessaoud@students.uu.nl

  • 16 januari 2024 Onderzoek naar inclusief onderwijs voor studenten met autisme Lees meer

    Vanuit de opleiding Clinical Child, Family, and Education Studies (Orthopedagogiek) van de Universiteit Utrecht zijn wij op zoek naar studenten met en zonder autisme tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u ons om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

    Deelname is vrijwillig en kost ongeveer 20 minuten de tijd. Hierbij de link naar het onderzoek: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_eOM9ccF0nxdymLY.

    Voor eventuele vragen, graag mailen naar: a.h.smits@students.uu.nl

  • 18 december 2023 Ouders van kinderen op de basisschool gezocht voor online vragenlijst over mondgezondheid Lees meer

    Bent u een ouder van een kind op de basisschool en wilt u mij helpen met mijn masterscriptie? Ik onderzoek het verschil in kennis van en houding tegenover mondgezondheid van ouders van kinderen mét en zonder autisme.

    Uw hulp hierbij is erg belangrijk en kan inzicht geven in de eventuele extra benodigde voorlichting over mondgezondheid, waardoor de mondgezondheid van kinderen verbeterd kan worden en daarmee ook de algehele gezondheid.

    U kunt meedoen door onderstaande vragenlijst in te vullen. Het invullen hiervan duurt maximaal 5 minuten.
    https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=RE3X7J3WHDRXKCX8

    Alvast bedankt voor uw deelname.

    Met vriendelijke groet,
    Lisanne (Rijksuniversiteit Groningen, Tandheelkunde CTM-UMCG)

  • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

    Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

    Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

    Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

    Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

    Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
    • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
    • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
    • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
    • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
    • Je hebt een IQ hoger dan 80

    Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
    Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

  • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

    Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

    Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!