030-2299800
Actuele oproepen

Bewoners met autisme gezocht

Wilt u op dit prikbord of in Autisme Magazine ook een oproep plaatsen?

U kunt hier een oproep aan ons doorgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Vermeld in de tekst in ieder geval:

  • locatie van het wooninitiatief
  • omschrijving van de aard van de begeleiding
  • omschrijving van type bewoners dat wordt gezocht
  • contactpersoon voor het wooninitiatief (e-mailadres en/of telefoonnummer)

Bekijk hieronder de actuele oproepen van wooninitiatieven:

Bij voorkeur zoek ik een woning in Bussum, Hilversum of Almere, op loopafstand van een NS-station. Waar ik nu woon is het nogal onrustig met veel kinderen die kunnen gaan gillen en buren die steeds gaan schreeuwen. Wat mij betreft wordt het daarvan niet gezelliger op en gezien mijn autisme ben ik hier ook wat gevoeliger voor dan de meeste mensen. Ik heb nu een koophuis, maar ik kan ook in een huurhuis terecht, mits het voor mij betaalbaar is. Qua begeleiding is het ambulant. Mijn huidige woning is nu 53 vierkante meter en ik ben op zoek naar iets soortgelijks.

Reacties kunnen via mijn website of via Twitter op @RhidoNL.

Voor onze 18-jarige dochter met ASS/Asperger zijn wij op zoek een beschermde woonplek met 24-uurs begeleiding. Een veilige en rustige woongroep in Assen, Hoogeveen, Beilen of Groningen (geen kleine dorpjes). 

Informatie kan naar marceldj@aerobe.net of telefonisch 06-55770323.

Ik heb een hondje die overal met me mee naar toe gaat. Ben een rustig persoon die graag op zichzelf is maar het ook leuk vind om gezamelijk dingen te doen met anderen. Lichtelijke begeleiding nodig. Graag in het midden van het land, maar ik sta ook open voor elders in het land.

Suggesties en tips kunnen naar: dffkroon@aim.com of via 06-20837027.

Mijn naam is Juanita. Mijn dochter Gina, geboren met PDD-NOS is een jonge vrouw van 30 jaar en pas moeder geworden van een prachtige dochter. Samen zijn wij op zoek naar zwangere of nieuwbakken ouders met een ASS.  Ons plan is om een kleinschalig wooninitiatief te vormen met zwangere ouders en hun kindje. Ik ben op zoek naar een selectief groepje mensen die zelfstandig en enigszins beschermd willen wonen in de regio Amsterdam Amstelland. 

Geïnteresseerden kunnen mij mailen via jfmgrunberg@planet.nl. 

Hij is normaal intelligent en heel rustig en vredelievend. Hij woonde in een huis via de woningbouwcorporatie maar dat was veel te onrustig.
Hij heeft altijd zelfstandig gewoond en leidt een vrij normaal leven, alleen werkt hij niet meer. Dat gaf te veel druk. Hij zou graag in een zomerhuis, bakhuisje of chalet bij een boerderij willen wonen of in een goed geïsoleerd appartement (en dat kan ook een deel van een boerderij zijn). Hij zoekt iets in Diepenheim, Markelo, Holten of Goor.

Hij is een vriendelijke lange man, die graag een handje helpt, als hij maar geen druk voelt.
Toen hij bij ons logeerde heeft hij elke dag de wei uitgemest en dat doet hem ook goed. Hij wandelt graag en vindt het gezellig om een kort praatje te maken. Als je hem op het erf hebt is dat een heel veilig gevoel, hij is voor 200% te vertrouwen: ik kan me voorstellen dat dat fijn is voor een oudere man of vrouw, die alleen buitenaf woont.
Hij doet zijn boodschappen lopend of op de fiets en hij wil graag niet te ver van de supermarkt wonen (een paar km is oké).
Ik hoop zo dat er iemand is die kennis met hem wil maken en hem een leuke rustige woonplek kan bezorgen.

Reacties graag naar: l@emanuel.nl

De Blankehoeve biedt een Begeleid Wonen en Werken Traject voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We bieden 24-uurs begeleiding en daarbij begeleid werken (dagbesteding) op het terrein. De leeftijd van de bewoners varieert van 18 tot 36 jaar.

Ieder persoon is uniek, gelukkig wel! Iedereen is ergens goed in en voor sommige mensen kosten bepaalde dingen iets meer moeite en dat is oké! Voor ons liggen daar kansen om talenten en mogelijkheden te benutten en te helpen ontwikkelen! Ieder heeft daarin zijn eigen tempo en met de juiste begeleiding kan ieder zo volwaardig deelnemen in de maatschappij. Het ontwikkelen van eigen kracht nemen we hierbij als uitgangspunt.

Het pand beschikt momenteel over 6 (en in de toekomst 8) kamers voor beschermd wonen. Het zijn voormalige hotelkamers die verbouwd zijn tot fijne, lichte kamers met zoveel mogelijk eigen douche en toilet. Iedereen heeft een eigen appartement met woon- en slaapvertrek. Ook is er een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Overdag wordt volwaardig meegewerkt op één van de werkplekken op het terrein.

Deze werkplekken kunnen verschillen want er is genoeg te doen bij De Blankehoeve! Zo kun je werken in de horeca: in de bediening, in de keuken of facilitair. Maar ook het klusteam kan een beroep op je doen, onderhoud genoeg! En als je dan tegen de grens van Drenthe zit betekent dit ook veel groen: de groenvoorziening kan ook altijd handen gebruiken! Kortom: bezig blijven is hier geen probleem! Uiteraard gaat dit altijd op je eigen tempo en onder de juiste begeleiding. Begeleiders hebben wij in alle vormen en maten: koks, bedieningsmedewerkers, een klusjesman én uiteraard woonbegeleiders. Een gezellig team waar je je vast heel snel thuis gaat voelen.

Onze bewoners kopen zorg in met een PGB budget. Als je bij De Blankehoeve wilt komen wonen, dien je over een geldig indicatiebesluit te beschikken en kom je in aanmerking voor een PGB-budget. Van de PGB-vergoeding wordt begeleiding, zorg en dagbesteding ingekocht. De huur en levensonderhoud betaalt de bewoner vanuit zijn eigen inkomen of Wajong-uitkering.

Heb je interesse of wil je graag meer informatie (zie ook onze website)? Wij leren je graag kennen!
Mail naar info@blankehoeve-zorg.nl of bel naar 050-4062765

Omdat er verder geen organisaties zijn die me verder kunnen/willen helpen hoop ik dat iemand hier iets weet. Alvast heel erg bedankt.

Reacties graag naar: hmdvandermolen@gmail.com

Ook nu al kunnen mensen via de leegstandbeheerder hier een eigen klaslokaal tot wel 50m2 huren.
Er is ook de mogelijkheid om hier een artelier of werkplaats te beginnen. Ik zie graag meer creatieve en kunstzinnige mensen om me heen. Er wonen hier nu 5 mensen en we delen de keuken met een lokale TV-omroep.

Er is hier geen begeleiding aanwezig. Indien nodig kun je via de WMO een PGB aanvragen. Ook denk ik dat we elkaar tot steun kunnen zijn.

Reacties graag naar: antoine.theunissen@gmail.com

Hij woont nu zelfstandig met 2 uur per dag begeleiding.
Moet zijn huis uit vanwege andere indicatie.

Reacties graag naar: peterconijn@planet.nl

Zelfstandig wonen en op eigen benen staan; daar komt voor veel jong volwassenen heel wat bij kijken. En zeker als je leeft met een vorm van autisme of een VG-indicatie.

Begin 2019 komen er 2 nieuwe woonplekken vrij bij onze organisatie. We zijn op zoek naar 2 nieuwe bewoners die allebei een eigen kamer krijgen en de keuken en badkamer delen. Leeffijn biedt individuele- en groepsbegeleiding met 16 andere bewoners (geen ambulante begeleiding). Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.leeffijn.nl

Neem gerust contact met ons op via info@leeffijn.nl

Onze zoon heeft een zeer complexe vorm van autisme, is hoogbegaafd en wil niets liever dan leven, Japans leren, piano spelen (Bach) en wiskunde studeren. Zijn beperkingen: dat lukt allemaal niet vanzelf. Hij heeft voortdurende aansturing, geruststelling en positieve aandacht nodig om niet te belanden in wat zijn behandelaars een psychose noemen.

Wij merken dat een zo gewoon mogelijke omgeving hem goed doet. Tegelijkertijd is zeer intensieve begeleiding noodzakelijk. Binnen de ggz-instelling waar hij nu verblijft, glijdt hij steeds verder af naar ggz-patiënt. Herkenbaar?

Welke vorm van wonen is dan wel passend en wie heeft een dergelijke woonvorm waar onze zoon zich verder kan ontplooien. Geen agressie, groot gevoel voor humor en makkelijk in de omgang. Wie heeft een appartement met begeleiding of kan ons verder op weg helpen?

Reacties graag naar astrid.pereboom@live.nl

De kamer is per direct te betrekken. WLZ of WMO is bij ons mogelijk. Uiteraard gaan aanmeldingen voor WMO altijd in overleg met de gemeente. Vrijblijvend kennismaken kan echter te allen tijde. We maken wel graag eerst een inschatting of de zorgvraag door ons beantwoord kan worden.

 

Belangstelling? Mail naar info@unieckzorg.nl

Liefst zonder dagelijkse begeleiding, want dat heb ik niet meer nodig. Diagnose ASS (Asperger). Het zou fijn zijn als mijn cavia’s mee konden verhuizen.

Contact: kayleighxluna@gmail.com

In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het zevende appartement is de gezamenlijke huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De huidige 5 bewoners zijn vier mannen en een vrouw.
De geboden (woon)begeleiding is geheel op maat en betreft individuele-, groeps- en huishoudelijke begeleiding. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Ook de gezamenlijke activiteiten worden begeleid.
Zes dagen in de week kan ’s avonds (op zaterdag: ’s middags) worden gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten nog gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis.
Twee zondagen per maand is er ook mogelijkheid voor groepsbegeleiding (incl. maaltijd).
Woondroom Schipluiden biedt woonbegeleiding welke uit PGB (indicatie met beschermd wonen/WMO) wordt gefinancierd.
De woonkosten (huur, levensonderhoud e.d.) worden door de bewoner van eigen loon en/of Wajong uitkering betaald aan de woningstichting.
Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief . Dit wil zeggen, dat ouders actief betrokken blijven bij hun "kind" en het wooninitiatief. Van ouders wordt onder meer verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de andere ouders en begeleiding.
Interesse? Neem dan contact op via: wilenneldegids@hetnet.nl (secretariaat) of info@woondroomschipluiden.nl

Heb je ASS met een normale tot hogere intelligentie, ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar:

- Een eigen appartement
- Een beschermde woonplek
- Een prikkelarme, rustige omgeving
- Een appartement in de directe omgeving van het centrum
- Een appartement in de directe omgeving van het openbaar vervoer
- Begeleiding door een gespecialiseerd ASS team
- Mogelijkheid tot ontmoeting van medebewoners op het steunpunt

Als je op bovenstaande ja kunt zeggen, is wonen bij Stichting Samendracht misschien iets voor jou!

Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.samendracht.nl
Daar vind je ook alle gegevens betreffende de intakeprocedure.

NB: om bij Samendracht te kunnen wonen heb je een indicatie Beschermd Wonen nodig.

Voor nadere informatie en aanmelding kun je je wenden tot het bestuur van de Stichting Samendracht: h.bouma@samendracht.nl

Onze zoon heeft veel behoefte aan vriendelijke mensen die hem accepteren. Hij kan soms door zijn onmacht onvriendelijk zijn.

Omdat hij zich in de gezamenlijke ruimte slecht kan handhaven is een waardig privéverblijf gewenst. Hij kan een redelijke huur betalen en heeft een Wmo-indicatie.

Reacties graag naar tgroenen@planet.nl

 

Na de vele veranderingen in de samenleving, woon- en werkomgeving is mijn zoon door gebrek aan een stabiele woonplek en leefomgeving overspannen geraakt. Van redelijk zelfstandig functionerend is mijn zoon in 8 jaar tijd totaal veranderd in een 24-uurs afhankelijk Intensieve zorgvrager.

Wie helpt mijn zoon aan een woonplek met bij voorkeur mogelijkheden voor muziekuitoefening en therapie om weer meer mens te worden?

Reacties graag naar: i.v.d.tuinweldam@gmail.com

De opleiding duurt een klein jaar.

Reacties graag naar: lsamson@upcmail.nl

Onze woonplaats ligt centraal tussen Rotterdam en Den Haag en is bereikbaar met openbaar vervoer, RandstadRail. Het lijkt ons een fijne locatie maar ik ben open voor andere suggesties.
Graag komt ik met andere mensen in contact die mee zouden willen doen.

Groeten, 
Anna

aniaschoone@gmail.com

Vanwege mijn autisme ambieer ik dan ook een rustige omgeving met niet te veel prikkels (geluid). Mijn zoekgebied is zo’n 15 km om Roermond. Woonbegeleiding is wenselijk, maar dat kan ook vanuit mijn huidige zorgverlener geregeld worden. Vanwege mijn beperkte inkomen beschouw ik een huurprijs van ongeveer €600,- als maximum.

Degene die mij kan helpen of van tips of advies kan voorzien kan mij bereiken op het e-mailadres: tmh.meevissen@hotmail.com.

Hier loop ik op dit moment erg tegenaan, vooral omdat het hospiteren voor mij lastig blijft wegens mijn ASS. Zelf ben ik een rustig persoon met mijn eigen leven, maar ik kan er erg van genieten om soms samen met anderen iets te gaan doen, bijvoorbeeld samen eten, filmpje kijken of een spelletje spelen. Zelf ben ik netjes en respecteer ik de privacy van anderen.

Kort iets persoonlijk over mij, ik ben een enthousiast, open en een empatisch persoon. Het is voor mij belangrijk dat iedereen waarmee ik woon zichzelf kan zijn, respect is daarin voor mij belangrijk. Ik heb een brede interesse, maar vooral series, films en spellen vind ik leuk. Elke dinsdag ga ik naar 'Friends & Foes' om daar Magic: The Gathering te spelen met vrienden, soms host ik daar zelf events.

Alle tips zijn erg welkom voor mij, zeker in omgeving Amsterdam is het voor mij erg lastig om iets nieuws te vinden. Vandaar dat ik deze oproep ook hier heb geplaatst.

Groetjes Thijs

Reacties graag naar: wupperd@gmail.com

Middenin de natuur gaan we een boerenschuur verbouwen voor 4 bewoners, elk met een eigen woon/slaapkamer (30m2) met eigen douche, toilet en een gezamenlijke keuken/woonkamer. Specifiek voor mensen met autisme en een "normale" intelligentie. Mensen die net niet genoeg hebben aan begeleid zelfstandig wonen, die behoefte hebben aan een bepaalde geborgenheid en aanwezigheid van anderen maar ook prima tijden alleen kunnen zijn.
Begeleiding zal geboden worden door eigenares van de boerderij, dus niet telkens andere gezichten maar 1 aanspreekpunt. Voorkeur gaat uit naar mensen uit de regio maar uiteraard mogen anderen zich ook melden voor meer informatie.

Reacties graag naar: natasjameersman@gmail.com

Reacties graag naar: smakie@live.nl

Uit de eerste gesprekken met zorgverlener Kwintes en WMO-medewerker komt, dat hij minder zorg nodig lijkt te hebben dan de veelal gevraagde 8/9 uur per week.

Zijn er begeleid wonen projecten die met minder uren (én ouderparticipatie) mogelijkheden hebben?
Anders blijft alleen zelfstandige woonruimte op de reguliere markt met ambulante begeleiding over.

Reacties graag naar: p.hoffman@ziggo.nl

Huidige flat ligt aan een schoolplein met doorlopend gekrijs van kinderen; trek ik niet... was onbekend toen ik hier kwam.

Wie helpt me ? Ik zou ontzettend dankbaar zijn en weer lekker verder kunnen genieten van mijn leven en iets betekenen voor anderen...
Ik kan max. 600 euro per maand betalen vanwege lage inkomsten. Liefst zo min mogelijk buren en goed geluids-geisoleerd. Denkt u met me mee? Mijn dank is zeer groot!!

Reacties graag naar: i.tenbensel@gmail.com

Informatie omtrent alles wat hiermee te maken heeft is vrij beperkt tot nu toe! Als ouders zijn wij op zoek naar een mooie "stek" voor onze zoon waar hij over een niet al te lange tijd voor in aanmerking zou kunnen komen.
Het liefst in omgeving Haarlem / Velsen / IJmond. Andere mogelijkheden zijn absoluut bespreekbaar.

Wie o wie kan ons a.u.b. goede en duidelijke informatie geven ?
Alvast enorm bedankt!

Reacties graag naar ilse.peters21@gmail.com

Ik vind het onzin om op mijn leeftijd als vrijgezel nog een compleet huis te bewonen. Ik heb ervaring met jarenlange inwoning en ik kan ook beperkt mantelzorger zijn. Ik weet wanneer de anderen met rust te laten maar ook wanneer juist even contact te maken....

Reacties graag naar ackermansster@gmail.com

Het huis heeft 8 ruime slaapkamers, alle voorzien van een wastafel. De sanitaire voorzieningen worden gedeeld met medebewoners. Het woonhuis beschikt over 5 badkamers, 2 keukens en heeft een rustige en ruime tuin.

Voor meer informatie neem gerust een kijkje op onze website: www.helderbeschermdwonen.nl of bel naar:
06 - 11423583.

Reacties graag naar: j-verheul@hotmail.com

Rustig is het sleutelwoord omdat ik prikkelgevoelig ben.
Ik heb een indicatie voor een levensloopgeschikte woning.

Graag reacties wanneer u meer weet.
Ik kan aan woningruil doen omdat ik al in een sociale huurwoning woon (Cuijk).

Reacties graag naar: laluleli@hotmail.de

Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op de locatie naar keuze:

Capito Wonen Groningen:
Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor MBO-studenten met autisme: www.capitowonen.nl

Stumass Groningen:
Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor HBO- en WO-studenten met autisme: www.stumass.nl

In Voor Autisme (IVA) Groningen:
Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor werkenden en werkzoekenden met autisme: www.invoorautisme.nl

Ons gedreven en deskundig team gelooft dat iedereen ontwikkelingsmogelijkheden heeft als een veilige leer- en leefomgeving is geborgd en ondersteuning is afgestemd op iemands mogelijkheden. Beschermd waar nodig, zelfstandig waar mogelijk.

Als bewoner beschik je over je eigen ruime kamer, die je naar je eigen smaak en wensen mag inrichten. De gezamenlijke ruimtes zijn warm en gezellig ingericht. Begeleiding is altijd in de buurt. Met elkaar werk je stap voor stap toe naar alles wat komt kijken bij het op jezelf wonen zoals; leren koken, kleding wassen, jezelf verzorgen en ga zo maar door. Als het haalbaar is, kun je doorstromen naar een appartementje in de buurt met intensieve 24-uurs begeleiding, dit hoeft natuurlijk niet.

Samen met je persoonlijk begeleider, je ouders en/of andere belangrijke mensen in je omgeving stellen we een plan en afspraken op hoe we jouw persoonlijke doelen gaan bereiken. Natuurlijk doen we ook leuke dingen met elkaar!

Dus wil jij nu of in de toekomst graag leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek of kijkmiddag. Mail naar: info@resultaatplus.nl

Onze missie is aandacht voor de behoeften van het dier als individu, maar ook voor de mens als persoon met individuele behoeften. Onze ervaring is dat het contact met katten vooral helend en rustgevend is voor kwetsbare mensen met ASS, en NAH.

Stichting Queri is met steun van de gemeente Groningen op zoek naar een locatie waar wij naast dagbesteding met en voor katten, ook beschermd wonen kunnen bieden. Op de locatie komt ook een poezentuin met sociaal café voor ouderen en rolstoel-afhankelijke bezoekers en vrijwilligers. Wij denken aan mensen die in aanmerking komen voor wonen in een zorgboerderij, maar die geen binding voelen met landbouwhuisdieren.

In principe willen wij een woongroepje vormen met mensen die ASS hebben, NAH al dan niet met een verstandelijke beperking. Andere belangstellenden mogen ook reageren. Met toekomstige bewoners en ouders wordt overlegd welke zorg nodig is en waaruit deze bekostigd wordt. Belangrijk is het creëren van een woonsfeer waarbij ieder tot zijn recht komt en gerespecteerd wordt in persoonlijke behoeften.

Leeftijden zijn in principe vanaf 18 jaar voor beschermd wonen en vanaf 16 jaar voor dagbesteding. Onze voorkeur gaat uit naar langdurige zorg vanwege het realiseren van een rustige woonsfeer.

Belangstelling? Mail naar: querido@ziggo.nl

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.