030-2299800
Actuele oproepen

Bewoners met autisme gezocht

Wilt u op dit prikbord of in Autisme Magazine ook een oproep plaatsen?

U kunt hier een oproep aan ons doorgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Vermeld in de tekst in ieder geval:

  • locatie van het wooninitiatief
  • omschrijving van de aard van de begeleiding
  • omschrijving van type bewoners dat wordt gezocht
  • contactpersoon voor het wooninitiatief (e-mailadres en/of telefoonnummer)

Bekijk hieronder de actuele oproepen van wooninitiatieven:

Na de vele veranderingen in de samenleving, woon- en werkomgeving is mijn zoon door gebrek aan een stabiele woonplek en leefomgeving overspannen geraakt. Van redelijk zelfstandig functionerend is mijn zoon in 8 jaar tijd totaal veranderd in een 24-uurs afhankelijk Intensieve zorgvrager.

Wie helpt mijn zoon aan een woonplek met bij voorkeur mogelijkheden voor muziekuitoefening en therapie om weer meer mens te worden?

Reacties graag naar: i.v.d.tuinweldam@gmail.com

Ik heb twee kamers nodig, een slaapkamer en een kamer om te oefenen. Ik bezit een clavinova, zodat ik kan oefenen met een koptelefoon en zo mijn buren niet hoef te storen. Ik ben ten einde raad omdat ik nu inwoon bij mijn ouders, wat je op mijn leeftijd toch niet normaal kunt noemen.

Reacties graag naar: c_musicmaster@outlook.com

De opleiding duurt een klein jaar.

Reacties graag naar: lsamson@upcmail.nl

Onze woonplaats ligt centraal tussen Rotterdam en Den Haag en is bereikbaar met openbaar vervoer, RandstadRail. Het lijkt ons een fijne locatie maar ik ben open voor andere suggesties.
Graag komt ik met andere mensen in contact die mee zouden willen doen.

Groeten, 
Anna

aniaschoone@gmail.com

Vanwege mijn autisme ambieer ik dan ook een rustige omgeving met niet te veel prikkels (geluid). Mijn zoekgebied is zo’n 15 km om Roermond. Woonbegeleiding is wenselijk, maar dat kan ook vanuit mijn huidige zorgverlener geregeld worden. Vanwege mijn beperkte inkomen beschouw ik een huurprijs van ongeveer €600,- als maximum.

Degene die mij kan helpen of van tips of advies kan voorzien kan mij bereiken op het e-mailadres: tmh.meevissen@hotmail.com.

Het verhaal:
Ik woon al zo'n 13 jaar op mezelf, maar omdat 100 procent volledig op mezelf wonen net iets te zwaar is (sociaal-emotioneel), logeerde ik regelmatig op logeergroepen. Dit was altijd met kinderen, jongeren en jong-volwassenen.
Ik had dit nodig en vond het juist leuk dat de groep niet alleen maar uit volwassen personen bestond. Ik ervoer weer een soort gezinssfeer. Een jaar geleden ben ik naar een eengezinswoning verhuisd waar ik alleen woon, en ik moest me weer opnieuw bij een logeerhuis in de buurt aanmelden. Helaas, mijn kalenderleeftijd werkt niet mee, ondanks dat de andere logeerhuizen zo kunnen aangeven dat ik heel goed kan functioneren op een kinder/jongerengroep, en dat ik ook totaal niet als te oud wordt ervaren.

Ik ben met mijn begeleiders gaan praten. We zijn zelf een logeerhuis gaan oprichten in mijn eigen huis. Dit wordt net zoals het "normale" logeren permanent begeleid door professionele begeleiders en we doen ook dezelfde soort activiteiten. Maar omdat ik mijn eigen begeleiders kan delen zijn de kosten van het logeren zoals normaal, maar is de groep zeer kleinschalig, van 3 tot maximaal 4 kinderen, jongeren of (jong)volwassenen. Dit maakt het zeer prikkelarm, maar toch een klein leuk groepje.

Alles is professioneel georganiseerd en we hopen dat we snel de groepen kunnen gaan samenstellen.

Via dit cliënteninitiatief wordt dus logeren en woensdagmiddag-opvang geboden in Logeerhuis Simba in Spijkenisse. Het logeerhuis is een eengezinswoning met een afgesloten tuin.

De groepen worden samengesteld door Feebie Veenstra. Zij is autismedeskundige.

We zijn als stichting pas opgericht en gaan nu van start verschillende groepen samen te stellen.

Ik sta te popelen om te beginnen.
Voor de deelnemers (cliënten) zijn er 2 slaapkamers.
1 persoon zal een slaapkamer alleen kunnen krijgen. Maximale grootte van de groep is 4 kinderen, als het kan. De groep is rendabel vanaf 3 personen.

Het gaat om logeerweekenden en woensdagmiddagopvang, betaald uit een PGB.


Voor meer info: www.logeerhuissimba.nl


Ik ben een nette, zelfstandige, 34-jarige vrouw met ASS die graag op zichzelf is, maar ook wekelijks de deur uit gaat voor culturele activiteiten en sociale interactie met vrienden. Ik ben ook een grote liefhebber van natuur.

Helaas zie ik al bijna tien jaar af in Amsterdam in rottige kamertjes bij nare mensen in huis. Wie helpt mij aan een beetje meer rust en stabiliteit?

Groet,
Martine

avondrood84@gmail.com

De voorkeur gaat uit naar een vrij zelfstandig persoon tussen 20-30 jaar met bezigheden buitenshuis. De woning bevindt zich in het centrum van Den Haag.

De kamer is per 1 november a.s. beschikbaar.

Reacties graag naar: joepopwerk@gmail.com

De bewoner heeft een vanaf normale verstandelijke begaafdheid, is in staat om met ondersteuning zelfstandig te wonen, kan een eigen voordeur beheren en heeft een Persoonsgebonden Budget (PGB) waarmee de begeleiding gefinancierd wordt
De ouders/vertegenwoordiger van de deelnemer zijn bereid een actieve bijdrage te leveren aan het in stand houden van het wooninitiatief.


Zie voor meer informatie onze website: https://www.be-mazwolle.nl
Voor vragen kunt u mailen naar info@be-mazwolle.nl

In de buurt van Kaatsheuvel. Hij is gestopt met zijn studie en moet worden geholpen met dagbesteding.

 

Reacties graag naar: vinkheusden@hetnet.nl

Hier loop ik op dit moment erg tegenaan, vooral omdat het hospiteren voor mij lastig blijft wegens mijn ASS. Zelf ben ik een rustig persoon met mijn eigen leven, maar ik kan er erg van genieten om soms samen met anderen iets te gaan doen, bijvoorbeeld samen eten, filmpje kijken of een spelletje spelen. Zelf ben ik netjes en respecteer ik de privacy van anderen.

Kort iets persoonlijk over mij, ik ben een enthousiast, open en een empatisch persoon. Het is voor mij belangrijk dat iedereen waarmee ik woon zichzelf kan zijn, respect is daarin voor mij belangrijk. Ik heb een brede interesse, maar vooral series, films en spellen vind ik leuk. Elke dinsdag ga ik naar 'Friends & Foes' om daar Magic: The Gathering te spelen met vrienden, soms host ik daar zelf events.

Alle tips zijn erg welkom voor mij, zeker in omgeving Amsterdam is het voor mij erg lastig om iets nieuws te vinden. Vandaar dat ik deze oproep ook hier heb geplaatst.

Groetjes Thijs

Reacties graag naar: wupperd@gmail.com

Middenin de natuur gaan we een boerenschuur verbouwen voor 4 bewoners, elk met een eigen woon/slaapkamer (30m2) met eigen douche, toilet en een gezamenlijke keuken/woonkamer. Specifiek voor mensen met autisme en een "normale" intelligentie. Mensen die net niet genoeg hebben aan begeleid zelfstandig wonen, die behoefte hebben aan een bepaalde geborgenheid en aanwezigheid van anderen maar ook prima tijden alleen kunnen zijn.
Begeleiding zal geboden worden door eigenares van de boerderij, dus niet telkens andere gezichten maar 1 aanspreekpunt. Voorkeur gaat uit naar mensen uit de regio maar uiteraard mogen anderen zich ook melden voor meer informatie.

Reacties graag naar: natasjameersman@gmail.com

Reacties graag naar: smakie@live.nl

Uit de eerste gesprekken met zorgverlener Kwintes en WMO-medewerker komt, dat hij minder zorg nodig lijkt te hebben dan de veelal gevraagde 8/9 uur per week.

Zijn er begeleid wonen projecten die met minder uren (én ouderparticipatie) mogelijkheden hebben?
Anders blijft alleen zelfstandige woonruimte op de reguliere markt met ambulante begeleiding over.

Reacties graag naar: p.hoffman@ziggo.nl

Huidige flat ligt aan een schoolplein met doorlopend gekrijs van kinderen; trek ik niet... was onbekend toen ik hier kwam.

Wie helpt me ? Ik zou ontzettend dankbaar zijn en weer lekker verder kunnen genieten van mijn leven en iets betekenen voor anderen...
Ik kan max. 600 euro per maand betalen vanwege lage inkomsten. Liefst zo min mogelijk buren en goed geluids-geisoleerd. Denkt u met me mee? Mijn dank is zeer groot!!

Reacties graag naar: i.tenbensel@gmail.com

Informatie omtrent alles wat hiermee te maken heeft is vrij beperkt tot nu toe! Als ouders zijn wij op zoek naar een mooie "stek" voor onze zoon waar hij over een niet al te lange tijd voor in aanmerking zou kunnen komen.
Het liefst in omgeving Haarlem / Velsen / IJmond. Andere mogelijkheden zijn absoluut bespreekbaar.

Wie o wie kan ons a.u.b. goede en duidelijke informatie geven ?
Alvast enorm bedankt!

Reacties graag naar ilse.peters21@gmail.com

Ik vind het onzin om op mijn leeftijd als vrijgezel nog een compleet huis te bewonen. Ik heb ervaring met jarenlange inwoning en ik kan ook beperkt mantelzorger zijn. Ik weet wanneer de anderen met rust te laten maar ook wanneer juist even contact te maken....

Reacties graag naar ackermansster@gmail.com

Wij bieden 24-uurs zorg inclusief dagbesteding op 2 prikkelarme boerderijen, rustig gelegen in het Groene Hart. Van het systeem rondom de bewoners wordt een zekere participerende inzet verwacht. Een initiatief als dit werkt bij de gratie van ieders inzet. Met z'n allen maken we het mooi.

We zullen kritisch kijken of opname in de bestaande groep bewoners mogelijk is.

Reacties graag naar info@inversa.nl

Deelnemers met 24-uurs begeleiding wonen beschermd boven de Blankehoeve. De voormalige hotelkamers zijn omgebouwd tot volwaardige woon/slaapkamers met daarbij een gezamenlijke woonkamer en keuken. Deze kamers zijn naar eigen smaak in te richten.

Bij het Begeleid Wonen & Werken Traject van Blankehoeve krijg je een persoonlijke begeleider waarmee je wekelijks je ontwikkeling bespreekt. Je praat over dingen die goed gaan, maar ook over dingen nog niet zo goed gaan. Dat kunnen bijvoorbeeld onderwerpen zijn op het gebied van werken, wonen of sociale vaardigheden.

Samen met je begeleider stellen we een plan op. In dit plan staan doelen die je in de toekomst wilt halen. Dat kan erg uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het huishouden of schoonmaken, maar ook sociale vaardigheden kan een struikelblok zijn. Samen met je begeleider gaan we eraan werken om deze punten te verbeteren.

Belangstelling of graag meer informatie? Bel naar 050 - 4062765 of mail naar info@blankehoeve.nl

De bedoeling is dat we, wanneer er voldoende ouders zijn, onze krachten kunnen bundelen en kijken wat de mogelijkheden zijn om in samenwerking met een zorgpartner en gemeente een nieuw wooninitiatief te realiseren.

Graag contact opnemen via mailadres: woonzorgplek@gmail.com

Wat kan je verwachten?
Een ruime eigen woonkamer en aparte slaapkamer.
Je werkt aan je persoonlijke doelen, waarbij de begeleiding voor je klaar staat om je te steunen en te coachen.
Ontspanning in je woonomgeving is volop mogelijk: je kan gaan voor de rust in de natuur of de gezellige drukte van de stad.

Heb je interesse, wil je meer informatie? Neem dan contact op met Esther Koppert, es_molenaar@hotmail.com

Hij woont nu in een 3-kamer appartement in Utrecht Leidsche Rijn waar zowel appartement als omgeving veel te druk is voor hem.

Hij is overgevoelig voor geluiden en is dan ook op zoek naar een huis in een rustige straat en groene omgeving zonder scholen of speelplaatsen in de buurt. Woningruil is mogelijk.

Reacties graag naar: adejong@iqcoaches.nl

Het huis heeft 8 ruime slaapkamers, alle voorzien van een wastafel. De sanitaire voorzieningen worden gedeeld met medebewoners. Het woonhuis beschikt over 5 badkamers, 2 keukens en heeft een rustige en ruime tuin.

Voor meer informatie neem gerust een kijkje op onze website: www.helderbeschermdwonen.nl of bel naar:
06 - 11423583.

Op het landgoed staat een woning (bungalow) welke verbouwd wordt en geschikt gemaakt voor jongens met autisme en ontwikkelingsstoornissen en/of een verstandelijk handicap. Elke bewoner krijgt zijn eigen slaapkamer.
De woning staat in een prikkelarme, bosrijke omgeving op een prachtig landgoed. Er staan nog andere gebouwen, onder andere een grote multifunctionele ruimte met sporthal. Het is mogelijk om hierin verschillende ruimtes te maken voor onder andere leermethodes/programma’s, muziek, bewegen, sensorische integratie, fitness en creatieve activiteiten. Allemaal om de ontwikkeling van de jongens te bevorderen. Wij vinden dat ieder kind het recht heeft en de mogelijkheid moet krijgen om te leren.
Op het terrein is ook een speeltuin, voetbalveld en gazons. En in de omgeving zijn mooie wandel- en fietspaden.

Wij zoeken ouders met kennis en ideeën. En die vooral ook tijd hebben om diverse taken op zich te nemen, zoals werven van fondsen en sponsors voor het financieel mogelijk maken en opstarten van dit project.

Reacties graag naar: y.jansma@hotmail.com

Woonsituatie is prikkelarm in het buitengebied in de buurt van Almelo, Overijssel.
Betaling vanuit het PGB.
Ik, ervaren hulpaanbieder, bied een slaapkamer aan en gebruik van gemeenschappelijke woonkamer, keuken, douche enz.
Bij interesse een mailtje sturen naar aswael@hotmail.com , met uw hulpvraag en toelichting voor wie het is.

Alvast mijn vriendelijke groet.

Mevr. E. Wolters

Reacties graag naar: j-verheul@hotmail.com

Rustig is het sleutelwoord omdat ik prikkelgevoelig ben.
Ik heb een indicatie voor een levensloopgeschikte woning.

Graag reacties wanneer u meer weet.
Ik kan aan woningruil doen omdat ik al in een sociale huurwoning woon (Cuijk).

Reacties graag naar: laluleli@hotmail.de

Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op de locatie naar keuze:

Capito Wonen Groningen:
Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor MBO-studenten met autisme: www.capitowonen.nl

Stumass Groningen:
Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor HBO- en WO-studenten met autisme: www.stumass.nl

In Voor Autisme (IVA) Groningen:
Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor werkenden en werkzoekenden met autisme: www.invoorautisme.nl

Ons gedreven en deskundig team gelooft dat iedereen ontwikkelingsmogelijkheden heeft als een veilige leer- en leefomgeving is geborgd en ondersteuning is afgestemd op iemands mogelijkheden. Beschermd waar nodig, zelfstandig waar mogelijk.

Als bewoner beschik je over je eigen ruime kamer, die je naar je eigen smaak en wensen mag inrichten. De gezamenlijke ruimtes zijn warm en gezellig ingericht. Begeleiding is altijd in de buurt. Met elkaar werk je stap voor stap toe naar alles wat komt kijken bij het op jezelf wonen zoals; leren koken, kleding wassen, jezelf verzorgen en ga zo maar door. Als het haalbaar is, kun je doorstromen naar een appartementje in de buurt met intensieve 24-uurs begeleiding, dit hoeft natuurlijk niet.

Samen met je persoonlijk begeleider, je ouders en/of andere belangrijke mensen in je omgeving stellen we een plan en afspraken op hoe we jouw persoonlijke doelen gaan bereiken. Natuurlijk doen we ook leuke dingen met elkaar!

Dus wil jij nu of in de toekomst graag leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek of kijkmiddag. Mail naar: info@resultaatplus.nl

Woongeluiden van buren zijn op zich niet zo'n probleem, maar wel als er harde muziek of het slaan met deuren bij komt kijken. Ik heb niet veel ruimte nodig en ben al jaren op zoek naar iets dat ik kan betalen (iets tussen de 350 en 420 euro per maand). Wie oh wie zou mij aan een plekje kunnen helpen?

Reacties graag naar: hawk_eye47@hotmail.com

Mijn dochter is 26 jaar en verblijft inmiddels 7 jaar in GGZ-klinieken.

Ik zou graag van gedachten wisselen met andere ouders om te kijken of we zelf een betere woon/zorgplek kunnen creëren, liefst in de regio Haarlem.

Reacties graag naar: Hanneke Joosten, hannekej@hotmail.com

Dit ouderinitiatief is per 1 november 2008 gerealiseerd voor (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis en normale begaafdheid.

In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom nu de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het zevende appartement is de gezamenlijke huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De huidige 5 bewoners zijn vier mannen en een vrouw.

De geboden begeleiding is geheel op maat. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. De gezamenlijke activiteiten worden door groepsbegeleiders begeleid.

Zes dagen in de week kan ’s avonds (op zaterdag: ’s middags) worden gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis.

Twee zondagen per maand is er ook mogelijkheid voor begeleiding (incl. maaltijd).

Woondroom Schipluiden biedt begeleiding welke uit PGB (indicatie met beschermd wonen/WMO) wordt gefinancierd.

De woonkosten (huur, levensonderhoud e.d.) worden door de bewoner van eigen loon en/of Wajong uitkering betaald. 

Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief . Dit wil zeggen, dat ouders actief betrokken blijven bij hun "kind" en het wooninitiatief. Van ouders wordt onder meer verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de andere ouders en begeleiding.

Interesse? Neem dan contact op via: wilenneldegids@hetnet.nl (secretariaat) of info@woondroomschipluiden.nl

Hij is 47 jaar en op zoek naar een prikkelarme beschermd/beschutte woonvoorziening. Daarnaast zou hij gebruik willen maken van dagbesteding. Hij zou heel graag op een plek willen wonen waar huisdieren (poezen) zijn toegestaan.

Reacties graag naar: m.lammersen@aoverstep.nl

Onze missie is aandacht voor de behoeften van het dier als individu, maar ook voor de mens als persoon met individuele behoeften. Onze ervaring is dat het contact met katten vooral helend en rustgevend is voor kwetsbare mensen met ASS, en NAH.

Stichting Queri is met steun van de gemeente Groningen op zoek naar een locatie waar wij naast dagbesteding met en voor katten, ook beschermd wonen kunnen bieden. Op de locatie komt ook een poezentuin met sociaal café voor ouderen en rolstoel-afhankelijke bezoekers en vrijwilligers. Wij denken aan mensen die in aanmerking komen voor wonen in een zorgboerderij, maar die geen binding voelen met landbouwhuisdieren.

In principe willen wij een woongroepje vormen met mensen die ASS hebben, NAH al dan niet met een verstandelijke beperking. Andere belangstellenden mogen ook reageren. Met toekomstige bewoners en ouders wordt overlegd welke zorg nodig is en waaruit deze bekostigd wordt. Belangrijk is het creëren van een woonsfeer waarbij ieder tot zijn recht komt en gerespecteerd wordt in persoonlijke behoeften.

Leeftijden zijn in principe vanaf 18 jaar voor beschermd wonen en vanaf 16 jaar voor dagbesteding. Onze voorkeur gaat uit naar langdurige zorg vanwege het realiseren van een rustige woonsfeer.

Belangstelling? Mail naar: querido@ziggo.nl

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.