030-2299800
Gijs Horvers

‘Ik hoop dat we in de toekomst elkáár weer zien; niet de diagnoses, de aanpassingen of het gedrag’

 

   Gijs
   

Gijs Horvers kreeg in 2008 de diagnose autisme. Sindsdien zet hij zich als bevlogen mens, ervaringsdeskundige én professional in voor mensen met autisme als coach, spreker en projectmedewerker met een eigenzinnige stijl: soms ontroerend, soms humoristisch, altijd ontwapenend en innemend.


‘Ik geloof in mensen en in mogelijkheden. Echter zitten veel mensen met en zonder autisme (vaak zonder dat ze het weten) gevangen in onmogelijkheden, methodieken, stereotypen en hokjesdenken. Daardoor zien ze de mens en zijn mogelijkheden niet meer.

Ik hoop dat we in de toekomst weer kijken naar mensen en naar mogelijkheden, met respect voor iemands kwetsbaarheden. Ik hoop dat we elkáár weer zien; niet de diagnoses, de aanpassingen of het gedrag.

Een autismevriendelijk Nederland of een autismevriendelijke wereld is naar mijn idee een mythe, een methodiek die het alleen voor mensen met autisme poogt goed te maken, terwijl we het samen moeten doen: mensen met en zonder autisme. Ik geloof in de mensvriendelijke maatschappij, waarin iedereen er mag zijn en met iedereen rekening wordt gehouden.’

 

 

button test 2

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.