030-2299800
Artikelen over onderzoek

Regelmatig plaatsen we in ons ledenblad Engagement met Autisme artikelen over onderzoeken rondom autisme. Daarin wordt soms verwezen naar artikelen met achtergrondinformatie bij het artikel. Op deze pagina vind je die achtergrondinformatie.

In nr. 2 2014: VWO-scriptie over zwemmen met autisme
In deze editie staan tips voor zweminstructeurs die lesgeven aan kinderen met autisme. Deze tips zijn verzameld door Meral Quint, die hier onderzoek naar deed en daar een fraaie scriptie over schreef:
Download hier de scriptie
Download hier de bijlagen bij de scriptie 

In nr. 1 2014: erfelijkheid bij autisme
In deze editie staat een artikel over ENCORE. Dit is een expertisecentrum van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. ENCORE staat voor Erfelijke Neuro-Cognitieve Ontwikkelingsstoornissen Rotterdam, Erasmus MC.  Binnen dit landelijke expertisecentrum werken kinder- en jeugdpsychiaters, GZ-psychologen, klinisch genetici en neurowetenschappers samen om te onderzoeken hoe specifieke neurocognitieve ontwikkelingsstoornissen ontstaan en om nieuwe behandelmogelijkheden te ontwikkelen.

Meer weten over ENCORE en de familiepoli autisme?
Website: www.erasmusmc.nl/encore
E-mail: familiepoli.autisme-encore@erasmusmc.nl
Telefoon: 010 -7037739
 
Meer lezen over erfelijkheid en autisme?
Download hier een reviewartikel over erfelijkheidsschattingen bij autisme

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.