Home Oproepen Online vriendschap gezocht
22 augustus 2022

Online vriendschap gezocht

Hoi ik heet Jaswir. Ik ben 26 en ik heb mijn diagnose sinds zo augustus 2020. Momenteel ben ik bezig mijn leven weer op de rails te krijgen. En met het fixen van een veilig thuis. Ik ben anders en gedraag mij anders. Ik vind zelf dat het wel een zekere schoonheid heeft, maar je moet het wel kunnen waarderen. Ik zou graag mensen in mijn leven willen hebben die mijn anders zijn kunnen waarderen en van mij houden om mijn anders zijn (hoe ik ben).

Ik zoek vooral online contact dat vind ik prettig, want daar voel ik me veiliger bij.
En dan kan ik beter functioneren. Als we elkaar eenmaal wat beter kennen via de e-mail zou ik graag willen vooruit bouwen naar face-callen en uiteindelijk in persoon afspreken.
Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoedt.

Vroeger heb ik veel tijd besteed aan het maken van video games. Ik was hier behoorlijk gepassioneerd over. Ik heb eraan overgehouden dat ik de wereld kan zien als een game vanuit het perspectief van een game maker.
Ik gebruik mijn kennis van games maken nog vaak om mijn eigen omgeving zo te maken dat ik bijvoorbeeld het best kan leren. Ik merk zelf dat ik veel heb aan deze kennis. Ik denk dat de wereld veel kan leren door te kijken naar hoe games dingen doen. Sommige mensen uit het autisme spectrum voelen zich bijvoorbeeld erg prettig bij gamen, maar juist weer niet op werk.

Ik heb een tijd lang niet echt passie meer gehad voor iets.
Maar ik heb tegenwoordig wel weer passie voor iets.

XP in empathy

Tegenwoordig heb ik een passie voor Empathie / Inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). Empathie: Definitie best wel breed, maar in ieder geval: grenzen bewaren, inleven in jezelf/inzicht in eigen gevoelens, inzicht in gevoelens van een ander en dichter op één lijn brengen van je eigen denken en voelen, ontwikkelen en onderhouden van relaties. Afspraken maken/conflicten oplossen.

In games dan kun je XP (ervaring) krijgen in een vaardigheid door bepaalde activiteiten te doen. Hoe ik de wereld zie is alles ook een vaardigheid wat je kunt leren/trainen (XP opdoen). In lotgenotencontact krijg ik XP in Empathy.

Ik heb voornamelijk problemen in sociale omgang. Als het gevolg van Autistisch zijn in de huidige maatschappij die vooral voor Neurotypische mensen is gemaakt. En ik merk dat tijd besteden aan Empathy training vrijwel al deze problemen eigenlijk oplost en/of verkleint.

Ik heb veel vervelende ervaringen gehad en nog steeds in sociale omgang. Bepaalde problemen daar liep ik honderden keren in vast en ik kon daar nooit uit komen. Ik liep er elke keer maar weer in vast een vicieuze cirkel. Hierdoor voelde ik me erg slecht. En dat verkleint dan gewoon mijn wereld. Maar dankzij mijn empathy training heb ik momenten gehad waar ik er dan opeens wel uit kon komen (ik loop nog steeds vast, maar niet meer vicieus). Dat voelt erg empowering. En dat is een erg fijn gevoel. Empathy training geeft mij hoop.

Verder denk ik dat ik misschien wel iets van nieuwe passie heb om een bijdrage te leveren in de autisme community. Als ervaringsdeskundige ofzo? Dat is naar mijn gevoel wel meer betekenisvol werk/tijdsbesteding. Werken aan een meer autismevriendelijke wereld.

Wat ik zoek in een maatje/vriendschap

Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoedt.
Kwaliteit > Kwantiteit.
Iemand met wie ik een klik heb.
Verder vind ik het erg belangrijk dat ik mij veilig voel bij jou. En ook omgekeerd vind ik het belangrijk dat jij je ook veilig voelt bij mij. Voor mij denk ik dat wat betreft veiligheid in ieder geval respect belangrijk is voor mij. Ik vind het belangrijk dat als ik iets niet fijn vind en dat aangeef dat er dan ook echt rekening mee wordt gehouden.

Ik heb interesse om XP op te doen in inlevingsvermogen. Ik ben zelf erg fan van leren door trial en error. En een vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid! En als ik dan geprobeerd heb om in te leven in je dan kan ik je daar vragen over stellen ter onderzoek.

Verder zou ik het leuk vinden om ervaringen met je te kunnen delen en vind ik herkenning fijn. Ook positieve/hoopvolle woorden vind ik fijn.

Wat ik voor jou kan betekenen

Ik weet niet hoeveel ik voor je kan betekenen maar ik ben bereid om mijn tijd erin (de vriendschap) te steken en er moeite voor te doen. Enkele ideeën die in mij opkomen: ervaringen delen en van elkaar leren, herkenning bieden, bevestiging bieden bij twijfelen, positieve en hoopvolle dingen zeggen.

Misschien vind jij het ook wel leuk om XP op te doen in inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). De vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid.
Ik ben momenteel bevriend met één andere persoon uit het Autisme Spectrum waarmee ik online contact heb. En ik de trial en error methode heb kunnen uitproberen. En ik ben blij met de resultaten ik merk dat ik een compleet andere persoon ben ten opzichte van voor de vriendschap. Ik denk dat als ik nog 1 à vriendschappen als dat kan hebben, dat ik in een jaar echt ongelooflijk veel zou kunnen leren/groeien.

Je kunt contact met me opnemen via: negen_jeswer@live.nl
PS: Ik controleer regelmatig op nieuwe reacties.
– Jaswir

Sluiten
Word nu lid!