Home Oproepen Helpt u ons met ons onderzoek naar de toepassing van Sociale Robots bij kinderen met ASS?
20 december 2022

Helpt u ons met ons onderzoek naar de toepassing van Sociale Robots bij kinderen met ASS?

Heeft u een kwartier om uw steentje bij te dragen aan ons onderzoek over de vertelknuffel SAMBuddy? Mogelijk heeft u al van ons onderzoek gehoord of zijn we eerder met u in contact geweest, maar vooralsnog volgt hier een kleine introductie wie wij zijn en wat voor onderzoek wij doen.

Wij zijn een groep derdejaars onderzoekers aan de Hogeschool Utrecht, bezig met een onderzoek over de Vertelknuffel SAMBuddy. Binnen dit onderzoek gaan we kijken naar kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en hoe/of Sociale Robots deze kinderen kunnen ondersteunen in het dagelijks leven. Voor dit onderzoek hebben wij daarom een digitale vragenlijst opgesteld om zo veel mogelijk informatie te verzamelen van experts die kennis of ervaring hebben met kinderen met ASS.

Het onderzoek

Het is onder specialisten bekend dat kinderen met ASS hebben vaak moeite met het uiten van hun emoties en prikkels. Het is belangrijk dat zij een goede uitlaat hiervoor vinden. Zelfs wanneer een kind wel hierover durft te praten, heeft een vertrouwenspersoon hier niet altijd tijd voor. In het verleden is al onderzoek gedaan naar hoe sociale robots, zoals de vertelknuffel SAMBuddy, deze kinderen hiermee kunnen helpen. Hier zijn positieve resultaten uit gekomen. Bij dit onderzoek gaan wij de Vertelknuffel SAMBuddy vergelijken met de Tessa bot en een menselijk vertrouwenspersoon, om zo te kijken bij welke sociale entiteit het kind zichzelf het meest op zijn gemakt voelt.

Wilt u ons helpen met het onderzoek? Klik hier om deel te nemen aan de digitale vragenlijst.

Deze vragenlijst zal tussen de 10 en 15 minuten duren. Verder zullen er bij deze vragenlijst geen persoonlijke gegevens van u worden opgeslagen.

Alvast bedankt voor uw tijd!

Mocht u nog vragen hebben kan u altijd contact opnemen via dit emailadres: rogier.vanrooijen@student.hu.nl

Sluiten
Word nu lid!