Home Nieuws Autisme en seksualiteit
21 februari 2023 - Vul de enquête in!Autisme en seksualiteit

Is het wel normaal wat ik ervaar? Hoe ontdek ik wat ik prettig vind op seksueel gebied? Worstel je met vragen over je seksuele geaardheid? Twijfel je hoe je met je kind of cliënt over seksuele ontwikkeling kunt praten? Heb (of had) jij andere vragen als het gaat om autisme en seksualiteit? Mis je bepaalde informatie?

De Informatietafel Autisme wil graag weten welke informatie over autisme en seksualiteit belangrijk is. Laat ons weten welke vragen jij hebt! Over welke onderwerpen wil jij graag informatie lezen?

Vul deze korte vragenlijst in. De vragenlijst is anoniem. Meedoen kan tot 15 april 2023.

Je kunt de vragenlijst invullen als je zelf (een vermoeden van) autisme hebt. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Ook ouders, partners, andere naasten en professionals kunnen de vragenlijst invullen. Dit geldt zeker ook voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking (en de mensen die bij hen betrokken zijn).

Informatietafel Autisme

De Informatietafel Autisme maakt informatie voor mensen met autisme en naasten over onderwerpen waar nu te weinig praktische informatie over is. Misschien ken je de brochure ‘Een diagnose autisme… en dan?‘ Dit jaar ontwikkelen we samen met een team uit Vlaanderen informatie over autisme en seksualiteit. De informatie komt op autisme.nl en participate-autisme.be

Deelnemers aan de Informatietafel Autisme zijn: Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), Vanuit Autisme Bekeken (VAB), Personen uit het Autisme Spectrum (PAS), wegwijzer-autisme.nl en Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA). Samen zetten wij ons in om de informatievoorziening aan mensen met autisme en hun naasten te verbeteren. We werken op het thema autisme en seksualiteit samen met een team uit Vlaanderen, bestaande uit de Participate!, Sensoa, KU Leuven en de Universiteit van Tilburg.

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! 

NAAR DE VRAGENLIJST

Sluiten
Word nu lid!