Home Nieuws Peter Vermeulen over autisme en hechte relaties
25 juni 2024 - Theatercollege op dinsdag 1 oktober in ZaandamPeter Vermeulen over autisme en hechte relaties

Het aangaan van relaties, vooral hechte relaties zoals vriendschap of een intieme relatie, is een heuse uitdaging voor mensen met autisme. Veel van de relationele vaardigheden en kennis die mensen zonder autisme moeiteloos en spontaan lijken te ontwikkelen, worden gehinderd door de manier waarop een autistisch brein de wereld begrijpt. In deze lezing vertellen we, interactief en met concrete voorbeelden, wat het begrijpen van relaties zo uitdagend maakt voor mensen met autisme. Relationele competentie is niet alleen een kwestie van sociale vaardigheden, Theory of Mind of kennis van de sociale regels, maar vooral een kwestie van goed kunnen gokken.

Om de kansen op goed gokken in een hechte relatie te vergroten, moet veel verhelderd worden wat voor niet-autistische mensen natuurlijk en voor de hand liggend lijkt. We zullen enkele algemene principes beschrijven om (jonge) mensen met autisme te helpen relaties te begrijpen en op te bouwen. In het bijzonder zullen we ons concentreren op het belang van het verduidelijken voor autistische mensen van de abstracte, vage en contextgevoelige regels en ingrediënten van relaties.

Meer info

Peter Vermeulen is klinisch pedagoog en een internationale autoriteit op het vlak van autisme. Hij geeft wereldwijd lezingen en trainingen. Hij is auteur van meer dan 15 boeken over autisme, vertaald in meerdere talen.

Dit theatercollege van Peter Vermeulen wordt georganiseerd door NVA Noord-Holland. De lezing wordt gehouden op dinsdag 1 oktober om 20.00 uur in het Zaantheater aan de Nicolaasstraat 3 in Zaandam.

Kaarten kosten € 17,50 incl. € 4,00 drankje & garderobe. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Zaantheater

Sluiten
Word nu lid!