Home Nieuws NAR presenteert onderzoeksresultaten in Zwolle
12 oktober 2023 - Hoe wonen mensen met autisme?NAR presenteert onderzoeksresultaten in Zwolle

Welke gemeente is het meest autismevriendelijk? Hoe wonen mensen met autisme het liefst? En hoeveel procent van de mensen met autisme heeft een relatie of een baan? Het Nederlands Autisme Register (NAR) geeft antwoord op dit soort vragen. Je leest er alles over bij NAR in Cijfers (nederlandsautismeregister.nl)

Dit najaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met het Nederlands Autisme Register (NAR) drie bijeenkomsten om een aantal resultaten van dit onderzoek te presenteren. De eerste bijeenkomst, op 5 oktober in Hilversum, is erg positief ontvangen.

Op dinsdag 28 november is er een bijenkomst in Eindhoven.

De eerstvolgende bijeenkomst is op 20 november in Zwolle.
Zaal:    De Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1 – 8011CW Zwolle

De bijeenkomst bestaat uit 3 delen:

16.00-18.00 uur    met name gericht op professionals, beleidsmakers, etc.

18.00-19.00 uur    soep en broodjes, met muzikaal intermezzo

19.00-21.00 uur    met name gericht op mensen met autisme en hun naasten

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd door Anke Scheeren. Er is ruimte om op verschillende manieren te reageren op de uitkomsten van het onderzoek. Daarnaast is er een panelgesprek, en kun je vragen stellen. Tijdens de bijeenkomst wordt een live podcast opgenomen door de makers van http://www.autofthepodcast.nl  Lees meer over de makers van deze podcast Thijs Fleer en Odette Hageman.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de bijeenkomst.
Je kunt aangeven bij welk deel van de bijeenkomst je wilt aansluiten.
Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Mocht je, na aanmelden, alsnog verhinderd zijn wil je dit dan op tijd aan ons doorgeven? Mail dan naar homeproject.nva@autisme.nl zodat we hier met de catering rekening mee kunnen houden. Ook als je vragen hebt, kun je naar dit adres mailen.

Tijdens de bijeenkomst worden foto’s gemaakt, die door de NVA gebruikt kunnen worden om over de bijeenkomsten te publiceren.

Sluiten
Word nu lid!