Home Nieuws De Bilt hijst de NVA-Autismeweek vlag
27 maart 2023 - 'Dit biedt iedereen die met autisme te maken heeft erkenning'De Bilt hijst de NVA-Autismeweek vlag

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) biedt de gemeente De Bilt een speciale vlag aan. Met deze vlag wil de vereniging aandacht vragen voor de Autismeweek, die plaatsvindt van 25 maart tot en met 2 april. Op 2 april is het Wereld Autisme Dag.

In ons land hebben ruim 200.000 mensen autisme. De NVA behartigt hun belangen en die van hun naasten. Het landelijk bureau van de NVA is gevestigd in De Bilt, aan de Weltevreden. “De Bilt is onze thuisbasis. Vanuit De Bilt zetten wij ons in voor een autismevriendelijke maatschappij. Dat doen we bijvoorbeeld door in het hele land gespreksgroepen en activiteiten te organiseren waar mensen met autisme elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast participeren we in wetenschappelijk onderzoek en delen we deze kennis”, vertelt Caroline Verkerk, directeur van de NVA en het AutismeFonds.

Ook in de gemeente zelf is de NVA actief. “De Bilt heeft uiteraard ook inwoners met autisme. Enkelen van hen werken bij ons als vrijwilliger. Ook zijn er in ons pand maandelijks gespreksgroepen voor mannen en vrouwen met autisme.”

Inclusieve gemeente

Met het ophangen van de vlag laat De Bilt zien een inclusieve gemeente te zijn. Caroline Verkerk: “En het biedt al die mensen die met autisme te maken hebben erkenning. We steken al die mensen die met autisme te maken hebben een hart onder de riem.”

“De gemeente De Bilt hijst graag jaarlijks de vlag om aandacht te vragen voor autisme”, reageert wethouder Krischan Hagedoorn.  “Zo staan we stil bij de sterke punten van mensen met autisme, maar ook bij de belemmeringen die ze in de maatschappij tegenkomen. En hoe wij hen als gemeente (en gemeenschap) kunnen helpen door deze belemmeringen weg te nemen of te verkleinen, zodat ze volwaardig mee kunnen doen.”

Ook in de gemeentes Den Haag en Roosendaal wordt deze week de NVA-Autismeweek vlag opgehangen.

NVA Autismeweek vlag De Bilt

 

Sluiten
Word nu lid!